Ante Glasnović: Na Europskom prvenstvu smo opravdali nastup

Rado viđen gost na streljani u Lukavcu svakako je Ante Glasnović, koji nije propustio niti subotnji humanitarni streljački turnir kojim je SK Turopolje dalo svoj obol u prikupljanju sredstava za liječenje Lorene i Ive Rinčić. Bio je to i povod našeg razgovora s Antom koji je 2018. godine osvojio srebrno odličje na Europskom prvenstvu, dok je ljetos zajedno s bratom Josipom i Markom Germinom bio dio reprezentacije koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu u Lonatu.

-Ove je godine bilo dosta natjecanja na kojima su se dodjeljivale olimpijske kvote. Nismo, nažalost, uzeli tu još drugu kvotu, ali smo zato postali viceprvaci Europe ekipno, a pojedinačno imamo još šanse za sljedeću godinu kada je u svibnju Prvenstvo Europe u Parizu, gdje se dijeli jedna olimpijska kvota. Ako bude sreće i forme, nadam se da bi mogli uzeti tu još jednu kvotu- kazao nam je dobro raspoloženi Ante.

Nakon svega kako si ti zadovoljan sezonom?

Sezona je bila dosta napeta, jer smo imali dosta tih kriterijskih natjecanja na koja smo morali ići. Ta kriterijska natjecanja su bila za izbor reprezentacija, jedan je golub čak odlučio da Giovanni Cernogoraz ne ide na Prvenstvo Europe. Mislim da smo u Lonatu opravdali nastup, uzeli smo srebro u ekipnom dijelu natjecanja. Mogu napomenuti kad smo bili na Svjetskom kupu u Koreji, da mi je falio jedan golub za raspucavanje za finale, a onda bi postojala šansa, uzeti tu drugu kvotu koju se može uzeti za državu.

Kada kreću pripreme za taj nastup na Prvenstvu Europe u Parizu, gdje uz vas još mnogi dolaze po tu preostalu kvotu za nastup na Olimpijskim igrama?

Pripreme za Pariz nisu ni završile, još uvijek traju. Imamo sada ovo humanitarno gađanje za sestre Rinčić, tako da je i ovo još jedan dobar trening za predstojeću sezonu. Nadamo se da ćemo skupiti što više sredstava, da im omogućimo da odu na tu operaciju i da im puno to pomogne.

Zasigurno godi da je reprezentacija Hrvatske nominirana za momčad godine po izboru Sportskih novosti?

To mi je prvi glas, tek sam sada saznao, tako da sam iznenađen. Svaki takav uspjeh je značajan za sve nas, općenito za hrvatski sport i hrvatsko streljaštvo, tako da mi je drago što je taj naš rezultat prepoznat i vrednovan.