Andrija Nikolić: Pravi izazovi tek slijede

Drugi krug Europskog prvenstva rukometaši Hrvatske otvorili su očekivanom pobjedom protiv Austrije (27:23) u Beču. Susret za 01Portal komentira trener HRK Gorice, Andrija Nikolić.

Još jednu prepreku ka cilju Hrvatski rukometaši preskočili su bez naročitih problema. “Žrtva” je ovaj put bila domaćin Austrija, koja je također ušla u drugi krug s tri pobjede prenijevši dva boda. Međutim, u ovoj utakmici nisu mogli nastaviti svoj niz. Od samog početka Hrvatska je nametnula svoj ritam i rutinski privela utakmicu u svoju korist ne dozvolivši Austriji ni najmanje šanse za iznenađenje.
Opet je neprobojna bila naša obrana, u prvih 30 minuta igre primili smo samo 8 pogodaka uz jednu jedinu obranu vratara Šege. Napad je od samog početka bio učinkovit i da nije bilo par maestralnih obrana austrijskog vratara razlika bi bila i veća.

Moramo se složiti da je Hrvatska u dosadašnjem dijelu prvenstva prikazala odličnu igru, obrana 5:1 s Duvnjakom naprijed izgleda neprobojno, dok u napadu Cindrić, Karačić, Duvnjak i Stepančić pronalaze riješena u svakom trenutku ,ali zapravo, pravi izazovi tek slijede. Uz dužno poštovanje za sve ove dosadašnje suparnike, mišljenja sam da ipak nisu dorasli kvaliteti Hrvatske. Ovakve Hrvatske!
Sljedeću utakmicu Kauboji igraju u subotu protiv Njemačke koja baš i nije oduševila igrom u protekle četiri utakmice, ali ekipu koja ima trenutno možda i najboljeg golmana na svijetu, gdje su stupovi obrane robusni igrači moćnog Kiela, Wiencek i Pekeler, nikad ne treba otpisati. Bit će to prvi pravi izazov za Kauboje na ovom prvenstvu, vrlo važna utakmica s kojom bi već osigurali polufinale (naravno s pobjedom protiv Čeha).

Vrlo važan segment u toj utakmici bit će napad, odnosno disciplina i kontrola istog, gdje bi osujetili brzu tranziciju i dovodili ih da stalno moraju igrati u napadu 6:6, gdje će Nijemci sigurno imati ogromnih problema na ovakvu 5:1 s Duvnjakom na prednjem centru. Uz fanatičnu potporu hrvatskih navijača na tribinama i iz cijele Hrvatske priželjkujemo još jednu dobru utakmicu i nova dva boda kako bi s manje strepnje i nervoze dočekali polufinale.