Andrej Plenković: Stvar je jednostavna, izbor je hoćete li mene za premijera ili Bernardića

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je iz Vinkovaca kako se predstojeći parlamentarni izbori, za koje je HDZ u potpunosti spreman, svode na izbor - hoće li hrvatski građani da ih u iduće četiri godine vodi on ili čelnik Restart koalicije Davor Bernardić

HDZ

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković poručio je iz Vinkovaca kako se predstojeći parlamentarni izbori, za koje je HDZ u potpunosti spreman, svode na izbor – hoće li hrvatski građani da ih u iduće četiri godine vodi on ili čelnik Restart koalicije Davor Bernardić.

-Više puta sam rekao kako se Davor Bernardić toliko puta diskvalificirao sa svojim krajnje neprimjerenim izjavama. Fitch je noćas zadržao hrvatski investicijski rejting, ne zbog gospodina Bernardića, gospodina Škore ili ovih iz Mosta, nego zbog Vlade HDZ-a i povjerenja u način na koji vodimo državu svo ovo vrijeme, kakva je naša reputacija među međunarodnim financijskim organizacijama i tržištima. I ako oni vjeruju u politiku naše Vlade, onda je to ogroman signal- izjavio je u Vinkovcima Plenković.

Plenković je naglasio kako je ogroman signal i činjenica da je Europska središnja banka pozitivno ocijenila pet hrvatskih banaka.

-To znači da smo mi ispunili sve kriterije temeljem akcijskog plana za Europski tečajni mehanizam 2, idemo u slanje pisama i očekujemo uskoro i taj novi status dublje integracije. To su teme koje su ključne i koje razlikuju nas i one koji prosipaju floskule. To će ljudi vidjeti na izborima- izjavio je novinarima nakon što je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića nazočio proširenoj sjednici HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je riječi bilo o pripremi stranke za parlamentarne izbore.

Najavio da će predizborni program HDZ-a biti usvojen na sjednici Središnjeg odbora stranke u ponedjeljak u Zagrebu, a predstavljen javnosti u utorak. Plenković je najavio i smanjenje broja ministarstava i funkcionalno povezivanje općina.