Anđelo Kvesić osvojio Grand Prix Croatia

U sportskoj dvorani Samobor održano je 31. izdanje tradicionalnog međunarodnog turnira Karate Grand Prix Croatia, koji je u ovogodišnjem izdanju okupio vise od 1800 natjecatelja iz 24 zemlje

Tomislav Miletic/PIXSELL

Anđelo Kvesić pobjednik je 31. međunarodnog karate turnira Grand Prix Croatia održanog u Samoboru. Unatoč visokoj temperaturi Kvesić je ostvario šest uspješnih mečeva, pritom ne izgubivši ni jednu borbu. Na osnovu prve tri kvalifikacijske izborio je plasman među najbolja četiri. U tome su još uspjeli Enes Garibović i Jakov Bunjevac, te Srbin Ljubiša Marić.

U finalnoj seriji u kojoj su se borili svatko sa svakim Anđelo je ostvario jednu pobjedu, a uz dva remisa to je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu na seniorskom turniru. Bez pobjednika, ali i bodova završili su Kvesićevi mečevi protiv Garibovića i Marića, a Jakova Bunjevca pobijedio je s 3-1.

Drugo mjesto osvojio je Enes Garibović. Imao je pobjedu, remis i poraz, isto kao i Ljubiša Marić, ali je srebro osvojio zbog bolje bodovne razlike (5-3 Garibović, 3-4 Marić). Marić je svladao Garibovića (3-3) na senshu ili prvi početni bod, ali je Garibović bio bolji od Jakova Bunjevca s 2-0. Bunjevac je na kraju četvrti, iako je nastup u finalnim borbama počeo uspjehom protiv Marića 1-0.