Anamaria Kovčalija osvojila jubilarnu desetu medalju na Prvenstvu Hrvatske

Seniorsko taekwondo Prvenstvo Hrvatske održano je u nedjelju u Samoboru pod organizacijom Hrvatskog taekwondo saveza uz sudjelovanje 115 natjecatelja iz 39 klubova.

Taekwondo klub Velika Gorica na ovom je prvenstvu nastupio s dvije sportašice; Anamarijom Kovčalijom i Ninom Mikulin koje su se u Veliku Goricu vratile s dvije medalje brončanog sjaja. Za Anamariju to je bila jubilarna deseta medalja s prvenstava Hrvatske (4 zlata, 2 srebra i 4 bronce), te treću godinu za redom seniorskog uzrasta, dok je Nina došla do svoje prve seniorske medalje.

Uz seniorke, aktivne su bile kadetkinje i mlađe kadetkinje koje su nastupile na 10. Bistra openu, koji je ujedno bio i prvi kriterijski turnir za kadetsku selekciju koja će u listopadu nastupiti na Europskom prvenstvu u Latviji. Goričke kadetkinje odradile su dobar posao, jer su osvojile zlato i dva srebra, što im je u ukupnom poretku donijelo drugo mjesto.

Do najsjajnijeg odličja i maksimalnih bodova stigla je Sara Habijančić, dok su do bronci i prvih bodova stigle Marinela Bašković i Sara Anđelić. Jedina velikogorička predstavnica u kategoriji mlađih kadetkinja bila je Dora Habijančić, koja ove godine u svojoj kategoriji ne zna za poraz te je na Bistra openu s tri uvjerljive pobjede osvojila četvrti uzastopni turnir.