Aktualno stanje s koronom po županijama

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

Sanjin Strukić/PIXSELL

SREDIŠNJA HRVATSKA

Proteklog dana u Zagrebu je zabilježeno 41 novi slučaj zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva 483.

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze COVIDOM-19, šest novozaraženih osoba su iz Velike Gorice, tri iz Svetog Ivana Zeline, po dvije iz Dugog Sela i Vrbovca te po jedna iz Zaprešića, Križa, Rugvice i Bedenice. Također, na području Ispostave Jastrebarsko evidentiran je jedan smrtni slučaj.

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19 s područja grada Petrinje.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze, dva s područja Daruvara i jedan iz Đulovca.

Karlovačka županija bilježi 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Karlovcu, Ozlju i Ogulinu, među njima deset učenika i dvoje zaposlenika škola.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji u protekla 24 sata utvrđeno je 10 novih slučajeva koronavirusa, a u Domu za starije osobe u Delnicama, gdje je jučer oboljelo nekoliko djelatnika i korisnica, danas nema novozaraženih.

U Ličko-senjskoj županiji 12 je novih osoba zaraženih koronavirusom u zadnja 24 sata, od kojih devet u Gospiću, dvije u Otočcu i jedna u Novalji, a za sve njih još traje epidemiološka obrada s utvrđivanjem kontakata.

DALMACIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježene su 52 osobe pozitivne na COVID-19 od kojih je 30 iz Splita, Sinja sedam, Solina tri, po dva iz Omiša i Podbablja, te po jedan iz Kaštela, Trilja, Dugog Rata, Dugopolja, Hrvaca, Jelse, Sućurja i Podstrane.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom – tri iz Dubrovnika i jedan iz Župa dubrovačke te tri osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

Zadarska županija bilježi pet koronavirusom novozaraženih osoba, i to četvero iz Zadra, a jedno iz Sukošana.

SJEVERNA HRVATSKA

Među četiri u zadnja 24 sata koronavirusom novozaražene osobe na području Varaždinske županije je i učenik nižeg razreda osnovne škole s područja grada, zbog čega je u samoizolaciji 21 dijete s po jednim roditeljem te učiteljicom.

Novih 15 osoba zaraženih koronavirusom zabilježeno je u Krapinsko-zagorskoj županiji: s područja Grada Krapine pet, po dvije iz općina Đurmanec i Radoboj te po jedna s područja općina Desinić, Gornja Stubica, Kraljevec na Sutli, Mače, Veliko Trgovišće i Zagorska Sela.

SLAVONIJA

Kod novih 11 osoba zabilježena je zaraza koronavirusom na području Osječko-baranjske županije, četiri osobe su s područja Osijeka, tri s područja Đakova te po jednoj iz Belišća te općina Darda, Strizivojna i Vuka.

Na području Požeško-slavonske županije evidentirano je deset novooboljelih od koronavirusa, a na području Brodsko-posavske županije šest novih slučajeva.

Virovitičko-podravska županija bilježi šestero novoozaraženih koronavirusom, četiri muškarca i dvije žene, po dvoje mlađe, srednje i starije životne dobi. Petero novozaraženih ima blaže simptome covida-19, a jedna je osoba asimptomatska.