Aktualna situacija s koronavirusom u Hrvatskoj

Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

DALMACIJA

Na zadarskom području jedna je novooboljela osoba od COVIDA-19, a riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra čija se kretanja i kontakti utvrđuju.

Od ukupno 323 obrađena testa s područja Splitsko dalmatinske županije osam je pozitivnih na COVID-19, iz Splita šest te iz Trilja i Dugopolja po jedna osoba.

Djevojka iz Metkovića zarazila se koronavirusom u inozemstvu, izliječene su tri osobe, dvije iz Župe dubrovačke i jedna iz Dubrovnika, pa su ukupno 34 aktivna slučaja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

SLAVONIJA

U Osječko-baranskoj županiji zabilježeno je sedam novooboljelih osoba od koronavirusa. Svih sedam osoba dolaze s područja koje pokriva osječka Ispostava Zavoda za javno zdravstvo.

Pet je novozaraženih koronavirusom u Brodsko-posavskoj županiji od kojih su četiri bile u svatovima izvan županije.

Na području Požeško-slavonske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 27 je novooboljelih koronavirusom – devet iz Ivankova, po četiri iz Vinkovaca i Vrbanje, tri iz Starih Mikanovaca, dva iz Vukovara te po jedan iz Đeletovaca, Cerne, Otoka, Tovarnika i Bobote.

ISTRA

U Istri je utvrđeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a neslužbeno se doznaje kako su novi slučajevi zaraženih iz Umaga, Labina, Poreča i Rovinja. Također, u pulskoj Općoj bolnici preminula je 95-godišnjakinja koja je bila COVID pozitivna s više kroničnih bolesti.

SREDIŠNJA HRVATSKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježene su tri novooboljele osobe od COVIDA-19 i svi su iz Kutine.

Na području Zagrebačke županije potvrđena su tri nova slučaja infekcije koronavirusom, dva novooboljela dolaze iz Ispostave Velika Gorica te jedan iz Svete Nedelje. Također, od jučer je preminula jedna osoba u Ispostavi Ivanić-Grad.

U Zagrebu je 10 novooboljelih osoba od koronavirusa.

U Ogulinu je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, mlađa žena koja je u samoizolaciji od prije kao kontakt oboljele osobe, javljaju iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije jedna je osoba zaražena koronavirusom, a jedna je ozdravila. Novozaražena osoba je s područja općine Radoboja, a ozdravila je osoba s područja Krapinskih Toplica.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih porastao na šest.

Hrvatska