Aktualna situacija s koronavirusom u Hrvatskoj

Pristižu najnoviji dnevni podaci županijskih Stožera

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih se kod njih petero radi o bliskom kontaktu s već potvrđeno pozitivnom osobom. Neslužbeno se doznaje kako od ukupno osam novozaraženih, petero ih je s područja grada Buzeta, jedna je osoba iz Labina, u jednom slučaju radi se o dolasku osobe iz Beograda, a u drugom o osobi iz Zagreba koja je stigla u Vodnjan.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Zagrebačke županije potvrđena su tri nova slučaja infekcije koronavirusom. Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, po jedan novooboljeli dolazi iz ispostava Samobor, Velika Gorica i Dugo Selo.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ objavio je da su u protekla 24 sata proveli 392 testiranja na SARS-CoV-2 te da je u Zagrebu zabilježeno 20 novih slučajeva, a za 69 osoba određena je mjera samoizolacije.

DALMACIJA 

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 234 obrađena testa danas je 20 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju. Osam osoba je iz Splita, pet iz Vrgorca, te po jedna iz Sinja, Podgore, Trogira, Kaštela, Lokvičića, Imotskog i Tučepa.

Na području Zadarske županije u subotu je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novooboljeli su s područja Općina Sveti Filip i Jakov, Pakoštane i Sukošan te Grada Zadra.

Sedam je novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a riječ je o pet osoba iz Ploča te dvije iz Dubrovnika.

SLAVONIJA 

Tijekom posljednja 24 sata Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i KBC Osijek testirali su 278 uzoraka od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus. Pozitivne osobe Zavod za javno zdravstvo u svojoj evidenciji vodi prema ispostavama Zavoda te je prema dostupnim podacima sedam novopozitivnih osoba s područja Osijeka, dvije s područja Đakova, jedna s područja Valpova i Donjeg Miholjca i dvije s područja ispostave Beli Manastir.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je 36 novooboljelih od koronavirusa, a župan Božo Galić ustvrdio je kako je povećanje broja zaraženih posljedica većih okupljanja građana poput svatova i sličnih prigoda. Među novooboljelima po devet osoba je iz Vinkovaca i Ivankova, četiri su iz Vukovara, po tri iz Starih Mikanovaca i Otoka, dva iz Gradišta, te po jedna iz Đeletovaca, Rokovaca, Tordinaca, Vođinaca, Tovarnika i Slakovaca.

Hrvatska