Aktualna epidemiološka situacija

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježena su 53 nova slučaja koronavirusa, a provedeno je 498 testiranja, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zabilježeno je pet novozaraženih osoba od koronavirusa.

Na području Zagrebačke županije zabilježeno je šest novooboljelih od koronavirusa te je trenutno aktivno 114 slučajeva.

U Karlovačkoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istri su utvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih se jedan slučaj odnosi na bliski kontakt s već poznatom pozitivnom osobom.

U posljednja 24 sata na području Ličko-senjske županije zabilježena je jedna novooboljela osoba od COVID-19 infekcije s područja Grada Novalje.

U Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je još 9 osoba novozaraženih korona virusom, a riječ je o kontaktima ranije zaraženih te o osobama koje su se vratile s godišnjeg odmora.

SLAVONIJA 

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Po dvije novooboljele osobe su s područja Đakova, Čepina i općine Ernestinovo, a po jedna iz Osijeka, Valpova, Našica te općina Satnica Đakovačka i Đurđenovac.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, jedna je osoba iz Vinkovaca pozitivna na koronavirus.

Čak 25 novooboljelih od koronavirusa registrirano je u Brodsko-posavskoj županiji.

Još tri osobe zaražene su koronavirusom na području Virovitičko-podravske županije a svi imaju blage simptome bolesti i liječe se kod kuće.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvjestio je o 28 oboljelih u toj županiji.

DALMACIJA 

Splitsko-dalmatinska županija danas broji 94 novozaražene osobe, 1254 osoba je u samoizolaciji, na bolničkom je liječenju 23 ljudi, dok se u karanteni nalazi njih četvero.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je izliječena.

U Zadarskoj županiji 12 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, sedmero je novooboljelih iz Zadra, a po jedan iz Biograda te općina Kali i Sali, dok se za dvoje utvrđuje adresa izolacije.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze Covidom-19.

S područja Krapinsko-zagorske županije evidentirane su tri osobe zaražene koronavirusom. Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području grada Pregrade, a jedna na području općine Tuhelj.

Hrvatska