AKTUALNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Spremaju li nam se novi rekordi?

Provjerite stanje po županijama

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 282 je novozaraženih koronavirusom, a preminula je jedno osoba. Među novozaraženima je 57 osoba iz Samobora, 40 iz Velike Gorice, 28 iz Dugog Sela, 22 iz Svetog Ivana Zeline i Jastrebarskog, 18 iz Svete Nedelje, 17 iz Zaprešića, 13 iz Vrbovca, 12 iz Ivanić-Grada, 11 iz Brdovca, četiri iz Klinča Sela, Križa i Rakovca, tri iz Bistre, Jakovlja, Dubravice, Pokupskog i Dubrave, dvije iz Pušće, Pisarovine, Krašića, Kloštar Ivanića, Brckovljana i Rugvice te jedna iz Stupnika, Kravarskog i Gradeca.

Ukupan broj novozaraženih u Zagrebu je 609, gdje su zabilježena 3 272 aktivna slučaja.

U Sisačko-moslavačkoj županiji su dvadeset i četiri novozaražene osobe od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o jedanaest osoba s područja Siska, šest osoba s područja Kutine, dvije osobe s područja Petrinje, dok po jednu novozaraženu osobu imaju Glina, Lekenik, Popovača, Novska i Lipovljani.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom. S područja Daruvara je 25 novozaraženih osoba, 22 osobe su iz Bjelovara, devet iz Garešnice, četiri s područja općine Kapela, po dva nova slučaja potvrđena su na području Grubišnog Polja i općina Berek, Sirač, Hercegovac i Velika Trnovitica, a po jedan iz općina Končanica, Nova Rača, Veliko Trojstvo, Rovišće i Šandrovac.

U Karlovačkoj županiji evidentirano je 78 novih slučajeva koronavirusa, a umrlo je dvoje pacijenata. Od novozaraženih u Karlovcu je njih 36, Dugoj Resi 10, Slunju osam, Netretiću i Ozlju pet, Ogulinu četiri, Josipdolu tri, Bariloviću dva, te po jedan u Rakovici,  Vojniću, Žakanju, Draganiću i Generalskom Stolu.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je zaraza koronavirusom potvrđena kod 74 osobe, a umrla je jedna osoba. Za 53 osobe utvrđeno je da dolaze iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a kod sedam osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima, dok ih je 14 u epidemiološkoj obradi.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 287 osoba, što je do sada najveći broj novozaraženih u županiji u tom razdoblju.

U Ličko-senjskoj županiji zabilježeno je 49 novooboljelih od covida-19. Među novozaraženima iz Gospića je 20, Otočca 12, Senja devet, Brinja pet, Novalje dva, te jedna iz Lovinca.

DALMACIJA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je dvadeset osoba iz Metkovića, pet iz Ploča, četiri iz Dubrovnika, tri iz Opuzena, po dvije iz Kule Norinske i Zažablja te po jedna iz Korčule, Orebića i Pojezerja.

Splitsko-dalmatinska županija bilježi novo povećanje novozaraženih osoba koronavirusom kojih je sada ukupno 473, a preminule su dvije osobe. Među novozaraženima iz Splita je 208, Solina 42, Kaštela 34, Trogira 17, Omiša 15, Makarske i Imotskog po 13, Supetra, Vrgorca i Podstrane po 12, Dugog Rata osam, Podbablja i Dugopolja po sedam, Šestanovca šest, Zmijavaca pet, Marine, Klisa i Runovića po četiri. Po troje je zaraženih u Bolu, Baškoj Vodi, Nerežišću, Cisti Provo, Tučepima, Prološcu, Jelsi i Pučišćima, po dvoje ih je u Hvaru, Vrlici, Brelima, Sinju, Lovreću, Muću, Primorskom Docu, Segetu i Zagvozdu te po jedan u Trilju, Gradcu, Okrugu, Podgori, Selcima i Sućurju.

SLAVONIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirano je 136 novozaraženih osoba, a od posljedica koronavirusa umrle su dvije osobe. Od novozaraženih koronavirusom njih 30 je iz Vukovara, 20 iz Vinkovaca, 19 iz Županje, sedam iz Borova, po pet novozaraženih iz Gunje i Nuštra, po četiri iz Ivankova  i Trpinje, po tri su osobe zaražene u Berku, Boboti, Otoku, Veri i Tovarniku, po dvije u Bapskoj, Ceriću, Gradištu, Iloku, Jarmini i Retkovcima te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Antina, Bogdanovaca, Bršadina, Ilače, Komletinaca, Lovasa, Pačetina, Petrovaca, Prkovaca, Sotina, Starih Mikanovaca, Tompojevaca i Vrbanje.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 196 novih slučajeva koronavirusa i četiri umrle osobe, što je najviše od početka pandemije.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je o osam novozaraženih.

U Osječko-baranjskoj županiji 158 je novopozitivnih na koronavirus, a umrlo je sedam osoba. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (55), Našica (16), Valpova (13), Donjeg Miholjca (12), Belišća (11), Đakova (osam) i jedna u Belom Manastiru. Slijede općina Đurđenovac sa sedam novooboljelih, Darda sa šest, po pet imaju Čepin i Koška, po tri Bilje i Bizovac te po dvije Antunovac, Gorjani, Magadenovac i Semeljci. Po jedna osoba je s područja općina Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Marijanci i Petrijevci.

SJEVERNA HRVATSKA

Na području Međimurske županije zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 206 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba umrla.

U Varaždinskoj županiji potvrđen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom, a šest je osoba umrlo.