AKTUALNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Približavamo se brojci od 3 tisuće novozaraženih u jednom danu

Pogledajte odakle sve dolaze novozaraženi

SREDIŠNJA HRVATSKA 

U posljednja 24 sata na području Zagrebačke županije zabilježeno je 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među novooboljelima je i troje korisnika doma za starije u Jakovlju. Najveći broj novooboljelih, njih 22 je s područja Velike Gorice,  u Zaprešiću ih je 17, u Samoboru i Jastrebarskom je po 15 novooboljelih. U Svetom Ivanu Zelina ih je 12, a po sedmero u Ivanić-Gradu i Dugom Selu, dok druga mjesta bilježe manje brojeve novooboljelih.

Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” zabilježio je 840 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u domovima za starije zaražen je 21 korisnik i jedna je korisnica umrla.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla. Najviše zaraženih, 29 osoba, s područja je grada Daruvara, pri čemu je 18 osoba vezano uz jedan privatni dom za starije i nemoćne osobe.

Na području Sisačko-moslavačke županije  registrirano 25 novozaraženih osoba koronavirusom. Kako je priopćeno u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, riječ je o 11 osoba s područja grada Siska, pet osoba s područja grada Petrinje, tri osobe s područja grada Gline, 2 osobe s područja grada Popovača, te po jednoj osobi s područja grada Novske i općine Lipovljani.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 46 novozaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji u karlovačkoj bolnici je ukupno 121 djelatnik, a u ogulinskoj 51.

DALMACIJA 

U Šibensko-kninskoj županiji 65 osoba je oboljelo od Covid -19 infekcije, među njima sedmero korisnika Cvjetnog doma u Šibeniku, a jedna je osoba umrla. Među novozaraženima sedam je osoba s prebivalištem na području Šibenika, 16 osoba s prebivalištem na području Knina, 14 s područja Drniša, četiri iz Vodica, po dvije iz Rogoznice i Bilica, te po jedna osoba s područja Murtera i Tisnoga. Također, zaražene je jedna osoba koja trenutno boravi na području  te županije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 24 osobe su izliječene. Zaražena je 21 osoba iz Dubrovnika, osam ih je iz Metkovića, po pet iz Konavala, Župe dubrovačke i Ploča, po dvije iz Korčule i Trpnja, po jedna iz Blata, Opuzena, Orebića, Slivnog, Stona i Smokvice te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.

U Zadarskoj županiji zabilježeno je 45 novozaraženih koronavirusom, a u većini je riječ o obiteljskim i kontaktima s oboljelima. Među novozaraženima 19 ih je s područja Zadra, po troje iz Benkovca, Biograda, Poličnika i Sv. Filipa i Jakova, po dvoje iz Novigrada, Polače, otoka Vira i Zemunika Donjeg, a po jedna osoba potvrđena je u Ninu, Bibinjama, Privlaci, Pakoštanima, Stankovcima i Vrsima.

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 275 novooboljelih osoba pozitivno na koroanvirus. Prema izvješću splitskog KBC-a, u protekla 24 sata umro je 74-godišnji muškarac koji je uz brojne komorbiditete bilo pozitivan na koronavirus.

SLAVONIJA 

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 129 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a susjedne Požeško-slavonske o 12 pozitivnih testova u posljednja 24 sata.

U Osječko-baranjskoj županiji 208 je novopozitivnih na koronavirus, preminuo je 70-godišnji muškarac, a uskoro će se opremiti i sportska dvorana Gradski vrt.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena je 71 nova pozitivna osoba na koronavirus. Među novopozitivnima 20 je osoba iz Vukovara, 10 iz Županje, osam iz Vinkovaca, šest iz Bogdanovaca, četiri iz Tovarnika, po tri iz Borova i Nuštra, po dvije iz Bošnjaka, Markušice i Ostrova, te po jedna iz Babine Grede, Iloka, Negoslavaca, Rajevog Sela, Rokovaca, Strošinaca, Štitara, Vrbanje i tri osobe s boravištem izvan županije.

ISTRA I PRIMORJE 

U Istri je potvrđeno novih 36 slučajeva zaraze koronavirusom, od toga se kod pet osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima, a jutros je u pulskoj bolnici umrla 91- godišnja žena.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod još 121 osobe, od 795 testiranih. Ozdravila je 51 osoba, pa je u toj županiji sada aktivan 1051 slučaj Covida -19.

U Ličko-senjskoj županiji 17 je novozaraženih osoba od Covida-19. Među 17 novooboljelih šest ih je iz Gospića, pet je iz Senja, tri iz Otočca, iz Novalje dvije i iz Karlobaga jedna osoba.

SJEVERNA HRVATSKA 

Međimurje ima ukupno 181 novi slučaj zaraze koronavirusom te 45 hospitaliziranih osoba, od kojih je pet na respiratoru.

U Krapinsko-zagorskoj županiji novih je 136 osoba zaraženih koronavirusom, a aktivnih slučajeva više je od tisuću. Među novih 136 pozitivnih na koronavirus najviše ih je s područja Krapine, 24, a dvoznamenkasti broj novih slučajeva ima i općina Desinić, 11. Osam je novih zaraženih osoba iz Gornje Stubice, a po sedam iz Oroslavja i Pregrade te Bedekovčine i Krapinskih Toplica. Po šest novozaraženih imaju Zabok i Marija Bistrica te Tuhelj.

U Varaždinskoj županiji 128 novih slučajeva zaraze koornavirusom, izvan službe bolnici ukupno je 134 djelatnika varaždinske bolnice, a uspostavljena je nova lokacija za uzimanje briseva.