AKTUALNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: 48 novooboljelih. Pogledajte odakle dolaze

Pristižu novi podatci županijskih stožera civilne zaštite

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije osam je novooboljelih koronavirusom, po tri iz Velike Gorice i Dugog Sela te po jedan iz Zaprešića i Rugvica.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze COVIDOM-19, jedna je osoba iz Bjelovara, a druga s područja općine Đulovac.

Novih 20 slučajeva zaraze zabilježeno je u Zagrebu, zbog čega je mjera samoizolacije određena za 132 osobe, uključujući 16 učenika i troje nastavnika.

DALMACIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije je osam novooboljelih osoba od COVID infekciju, pet iz Splita te po jedna iz Sinja, Kaštela i Dugog Rata.

U Zadarskoj je županiji šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, po dva s područja općina Preko i Sveti Filip i Jakov te po jedan iz Zadra i Posedarja.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji šest novozaraženih koronavirusom, troje iz Đakova te po jedno iz Valpova, Strizivojne i Čepina.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji jedan je novozaraženi koronavirusom, a u riječkoj bolnici su 24 osobe oboljele od COVIDA-19, od kojih je 13 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.

U posljednja dva tjedna u Istarskoj županiji zabilježeno je dvanaest osoba zaraženih od koronavirusa odnosno 5,7 novozaraženih na sto tisuća stanovnika što prema pokazateljima i EU kriterijima Istru klasificira u zelenu zonu.

Novih pet koronavirusom zaraženih osoba bilježi Ličko-senjska županija, četiri su iz Gospića i sve su kontakti ranije oboljelih, a jedna je iz Brinja za koju epidemiološka obrada još traje.