Aktualna epidemiološka situacija

Hrvatska zbraja novooboljele

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je  zabilježeno 27 novozaraženih osoba koronavirusom, a od toga je njih 18 iz samoizolacije.

Na području Ličko-senjske županije u protekla 24 sata evidentirane su dvije novoboljele osobe zaražene koronavirusom, a obje su u samoizolaciji u toj županiji.

U Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je devet osoba novozaraženih korona virusom, a riječ je o mlađim osobama. Osmero novozraženih su povratnici s godišnjeg odmora, uglavnom iz Dalmacije, dok je jedna osoba doputovala iz Austrije.

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Na području Sisačko-moslavačke županije jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a riječ je o osobi iz Siska.

U Zagrebu je zabilježeno 44 novih slučajeva oboljelih od Covida-19, pa je tako trenutno u glavnome gradu ukupno 474 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novozaraženih koronavirosom, a deset osoba je izliječeno.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvoje je novozaraženih koronavirusom, no jedna od njih samo je testirana u toj županiji, ali ima prebivalište izvan Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tijekom posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji testirane su 94 osobe, a za šestoro od njih u četvrtak pristigli nalazi su pozitivni.

SLAVONIJA 

U Osječko-baranjskoj županiji pet je pet novoboljelih od koronavirusa, a u osječkom KBC-u smanjen je broj hospitaliziranih pacijenata. Novooboljele osobe iz Osijeka, Vuke, Đakova, Petrijevaca i Našica, priopćio je Stožer.

Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe SARS-CoV-2 s blažim simptomima, a jedna od njih je zdravstvena djelatnica.

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 11 novozaraženih koronavirusom. U toj županiji trenutno je 59 osoba pozitivnih na koronavirus.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 13 novih pozitivnih osoba, a jedna je osoba preminula. Među novozaraženima sedam je osoba iz Vinkovaca, dvije iz Cerna te po jedna osoba iz Županje, Gradišta, Vukovara i Otoka.

SJEVERNA HRVATSKA 

U Međimurskoj županiji jedna je novooboljela osoba te je ukupno 25 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o tri bliska obiteljska kontakta prethodno zaraženih osoba. Među njima dvije su osobe starije životne dobi, a jedna srednje dobi, s blažim kliničkim slikama, koje se liječe kod kuće.

DALMACIJA 

Devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 538 obrađenih testova danas je 75 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 26, Makarske 12, Sinja šest, Imotskog pet, Kaštela, Vrlike i Dugog Rata po četiri, troje iz Tučepa, po dvoje iz Podstrane, Solina, Hvara i Otoka, te po jedna osoba iz Starog Grada, Šestanovca i Marine.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba ozdravila.

Hrvatska