Aktualna epidemiološka situacija

Hrvatska zbraja novooboljele

SREDIŠNJA HRVATSKA 

Četiri su novozaražene osobe koronavirusom evidentirane u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije i to s područja grada Siska, Popovače, Petrinje te Kutine i kod svih je poznat izvor zaraze.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze COVIDOM-19.

Na području Grada Zagreba zabilježeno je 30 novih slučaja zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je 12 novih slučajeva zaraze. Pet COVID-19 pozitivnih osoba zabilježeno je u Ispostavi Dugo Selo, tri u Ispostavi Vrbovec, te po jedan slučaj u Ispostavama Samobor, Zaprešić, Jastrebarsko i Velika Gorica.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je tijekom protekla 24 sata utvrđeno trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je u ponedjeljak ispitano ukupno 505 uzoraka briseva na COVID-19.

U Primorsko-goranskoj županiji evidentirano je još pet osoba zaraženih koronavirusom, a radi se uglavnom o mlađim osobama.

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je zabilježen 71 oboljeli od koronavirusa, a najviše ih je u Splitu i to 44.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije osobe su izliječene.

Novih 26 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je na području Zadarske županije, a među zaraženima je djelatnica zadarskog Doma za odrasle čiji su kontakti stavljeni u samoizolaciju.

SLAVONIJA

Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom i jedan smrtni slučaj zabilježeni su u Osječko-baranjskoj županiji. Pet pozitivnih osoba su s područja grada Osijeka, a po jedna iz Đakova i Valpova te općine Čeminac.

Novih 20 slučajeva zaraze zabilježeno je u polijednja 24 sata u Brodsko-posavskoj županiji, izvijestio je tamošnji stožer Civilne zaštite koji je zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije predložio ograničenje broja sudionika svadbenih svečanosti.

SJEVERNA HRVATSKA 

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U proteklom razdoblju evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, a u istom razdoblju dvije su osobe ozdravile.

Hrvatska