Advent u Velikoj Gorici

Velikogorički Advent započeo je Lucijinim danima koji završavaju u srijedu 13. prosinca na blagdan svete Lucije kada se ujedno slavi i Dan Grada. Uz polaganje vijenaca i svetu misu, u Pučkom otvorenom učilištu održat će se i svečana akademija u povodu Dana Grada gdje će se rezimirati minuli prethodni rad, ali i najaviti novi projekti.

Brojni koncerti, predstave, kao i izložbe samo su mali dio bogate božićne ponude. Povodom Dana grada na Trgu Stjepana Radića sinoć je održan koncert Nene Belana i Fiumensa, a prethodilo mu je paljenje druge adventske svijeće ispred Muzeja Turopolja odakle je prema Radićevom trgu krenula povorka svjetlosti.

I naredne dvije nedjelje uz prigodni program upalit će se preostale dvije svijeće. Također, 16. prosinca KUD Čiče u Novom Čiču otvara Božićnu priču, dok će se 26. prosinca u ulici Rožinec u organizaciji Udruge Moj Buševec ocjenjivati najukrašenija kuća i najbolji kolači.

Već tradicionalni brojni gorički KUD-ovi, kao i tamburaški sastavi 27. prosinca u Gradskoj sportskoj dvorani upriličit će još jedan Božić u Gorici, a brojni božićni koncerti održat će se i diljem turopoljskih sela.