ADVENT U AKADEMIJI: 10 000 ljudi prošlo kroz Park ALU-a u Zagrebu! Slijede novi besplatni koncerti!

Prošla su tek dva tjedna kako je službeno otvoren zagrebački Advent, dojmovi se još skupljaju, mirisi i okusi, događanja i ponude tek se otkrivaju, svjetlucave fotografije s raznih lokacija preplavile su društvene mreže, a sigurno je, najbolje tek slijedi

Jedno od mjesta koje se ove godine uspjelo profilirati u zanimljivu i vrlo posjećenu lokaciju Adventa u Zagrebu je Park Akademije likovnih umjetnosti. Advent u Akademiji, kako je ovaj cjelomjesečni zimski festival nazvan, donosi svoju dozu posebnosti konceptom i programom a građani i turisti svojim dolaskom to svakodnevno potvrđuju. Kroz dvorište Ilice 85 prošlo je do sada gotovo 10 000 posjetitelja, što ne čudi – boravak u Parku ALU-a ima sve prednosti boravka na prostranom otvorenom prostoru, uz dodatak osvijetljenih drveća i nasada, božićnih ukrasa, kupola, skulptura, platoa i klupica.

Akademija je koncipirana kao mjesto iz kojeg se ne želi otići jer nudi sve potrebne elemente za dobru zabavu i izlazak koji ostaje u sjećanju. Uz sve gore navedeno, ideja je da posjetitelji Akademije imaju priliku pojesti i popiti točno ono što im srce u tom trenutku želi. Eat me, Munchy, Stara preša, Wurst PLAC i Sweet Adventure zaduženi su da ponudom hrane pokriju sve – internacionalno, nacionalno, slatko, slano, toplo, hladno, hrskavo, masno…dok su za šaroliku i široku ponudu hladnih pića i toplih napitaka zaduženi Apoteka, Pivnica, Klin se klinom Klinčić vino, Drito bar, Unusual Gin Garden i Jamnica.

Da bi koncept bio zaokružen, Advent u Akademiji od početka nudi vrlo zanimljiv a potpuno besplatan koncertni program. Nakon Nipplepeople, Borisa Štoka, mini-festa Drito iz Akademije, Svemirka, pocket palme i marisol, Akademija najavljuje seriju novih odličnih koncerata.

Badnjak i Božić u Hrvatskoj već tradicionalno prolaze uz glazbu i koncerte, pa će tako svi poklonici švedske a svjetske grupe ABBA, uz njihove najpoznatije hitove i ABBA Real Tribute Band tog petka 24. prosinca, otpratiti Badnju večer. Božićnu subotu, 25. prosinca, prodrmat će z++, trenutačno vjerojatno najveća hrvatska hip-hop/trap zvijezda koju javnost sve jače i glasnije voli. Samo par tjedana nakon rasprodane Tvornice kulture i dva mjeseca nakon nastupa na rasprodanom Dritu iz MSU-a, sve te tisuće ljudi, ali i oni koji su tada ostali bez ulaznica, imaju novu priliku za susret s ovim briljantnim glazbenikom.