ABA2 LIGA: Košarkaši Gorice pokleknuli u završnici

Gorica je u regionalnom debiju sa 61:59 poražena od vodećeg Studentskog centra iz Podgorice

ABA 2 liga

Nakon što su propustili prvi balon ABA2 lige, košarkaši Gorice večeras su u Banja Luci debitirali u regionalnoj ligi. U Sportskom centru Borik odmjerili su snagu s trenutno vodećim sastavom lige, Studentskim centrom iz Podgorice, koji je slavljem 61:59 došao do pete pobjede u ligi.

Nisu igrači trenera Josipa Sesara dobro ušli u utakmicu. Već u trećoj minuti semafor je pokazivao 9:2 za sastav iz Podgorice, koji je ubrzo stekao i +10 (17:7). Previše su Goričani u tim trenucima griješili, a osim toga gosti su bili daleko superiorniji i u skoku, što im je nerijetko donosilo i napad više.

Ipak, nakon početne treme, budući da je za Goricu ovo bio regionalni debi, druga je četvrtina donijela daleko bolju igru goričkih košarkaša, koji su uspjeli smanjiti zaostatak. Na krilima takve igre, Gorica je u potpunost razoružala Podgoričane u trećoj četvrtini u kojoj su nakratko i poveli s +4 (46:42), dozvolivši im tek sedam ubačaja.

ABA 2 liga

Neizvjesnost se zadržala do posljednjih sekundi utakmice. Iako su Goričani zahvaljujući pet uzastopnih poena Ivana Majcunića na ulazu u posljednje dvije minute poveli s 58:54, košarkaši Studentskog centra uspjeli su se izvući iz rezultatskog minusa i pokvariti regionalni debi goričkih košarkaša.

Ivan Majcunić s 14 poena bio je najbolji u redovima Gorice, za koju je 10 ubacio Ante Krapić, a devet Ivan Batur i Mate Kalajžić.