A1 donirao opremu od 1,5 milijuna kuna za KB Dubrava

Donacija uključuje 100 mobilnih priključaka za medicinske plinove, IT i strujno napajanje, dozatore koji omogućuju preciznu terapiju kisikom te opremu za praćenje stanja najtežih pacijenata, priopćeno je iz tvrtke A1
Full.width_Vip_mobile_800x400

Mobilni operater A1 Hrvatska donirao je medicinsku opremu za liječenje najtežih slučajeva oboljelih od Covida-19 u Kliničkoj bolnici Dubrava, primarnom respiratornom centru u doba epidemije koronavirusa.

Donacija uključuje 100 mobilnih priključaka za medicinske plinove, IT i strujno napajanje, dozatore koji omogućuju preciznu terapiju kisikom te opremu za praćenje stanja najtežih pacijenata, priopćeno je u četvrtak iz tvrtke A1. Oprema nužna za brzu instalaciju i priključak najtežih pacijenata na terapiju kisikom, vrijedna 1,5 milijuna kuna, isporučena je bolnici u srijedu.

Medicinskom opremom u iznosu od 1,5 milijuna kuna, koju je donirala A1 Hrvatska, unaprijedili smo opremanje prihvatnog respiratornog centra za najteže oboljele pacijente od Covida-19 u KB Dubrava, izjavio je u povodu donacije ministar zdravstva Vili Beroš.

Velika prednost mobilnih priključaka upravo je u tome što ih se lako može transportirati na mjesta gdje ne postoji fiksni priključak, što je posebno važno u vrijeme kada se ne može predvidjeti broj oboljelih niti trajanje epidemije. Ohrabrujuće je što se u ovoj teškoj situaciji možemo osloniti na iznimne ljude, vrhunske liječnike, medicinske sestre i tehničare koji se svakim danom suočavaju sa sve većim pritiskom epidemije na cijeli zdravstveni sustav, izjavio je Jiři Dvorjančansky, predsjednik Uprave A1 Hrvatska.

Nadam se da smo ih ovom donacijom barem malo rasteretili u naporima koje ulažu u borbi protiv ove bolesti. Također, pozdravljamo i najavu Vlade o oslobađanju plaćanja PDV-a na sve donacije u zdravstvene svrhe tijekom epidemije koronavirusa, kaže Dvorjančansky.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo