Najmanje osmero službenika otrovano hranom iz policijskog restorana

Troje je zatražilo pomoć
Zagreb: Policija provjerava dojavu o bombi u McDonaldsu na Vrbanima Davor Puklavec/PIXSELL

Najmanje osmero zagrebačkih policajaca osjetilo je u srijedu zdravstvene tegobe nakon što su jeli hranu pripremljenu u jednom od njihovih restorana, troje je zatražilo liječničku pomoć i nije poznato je li netko hospitaliziran, dok iz policije istražuju uzroke koji su doveli do tih tegoba.

Iz zagrebačke Policijske uprave oglasili su se vezano uz medijske napise da se nekoliko policajaca otrovalo hranom, navodeći kako su upoznati s informacijom da je najmanje njih osmero osjetilo zdravstvene tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od policijskih restorana. Troje ih je zatražilo liječničku pomoć nakon što su jeli hranu pripremljenu u policijskom restoranu u Nehajskoj ulici te hranu dostavljenu u kantinu u Nehajskoj 7, a u policiji ne raspolažu informacijom da je netko od njih hospitaliziran.

Odmah po saznanju, ističu, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju su obaviješteni sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. Navode i kako je u tijeku nadzor nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a sukladno utvrđenom provest će se potrebne mjere.

U tri policijska restorana dnevno se pripremi 850 toplih obroka

U zagrebačkoj policiji kažu kako se hrana za njihove službenike priprema u tri policijska restorana (Petrinjska 30, Kruge 52 i Heinzelova 98) te se dostavlja i u spomenutu u kantinu u Nehajskoj 7, gdje se doprema iz kuhinje u Petrinjskoj 30, i to dostavnim vozilima u za to predviđenim posudama. Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka.

Namirnice se skladište u suhom skladištu, hladnjacima i škrinjama odvojenima po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi MUP.

Naglašavaju kako Policijska uprava zagrebačka nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju te su poduzeli sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo