Zahvalnice za nesebičan doprinos

FOTO U Ivanić-Gradu obilježen Dan dobrovoljnih davatelja krvi

Posebne zahvalnice dobili Zdravko Ivanković, Tomislav Cuvaj i Damir Korman, koji su krv darovali više od 100 puta
DSC_2075

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u Ivanić-Gradu je već tradicionalno upriličen susret gradonačelnika Javora Bojana Leša s dobrovoljnim darivateljima krvi, prilikom čega su zaslužnim pojedincima dodijeljene Zahvalnice, za nesebičan doprinos zajednici.

Ovaj dan obilježava humanost, plemenitost i nesebičnost darivatelja, koji svojom krvi spašavaju živote i čine zajednicu snažnijom. Republika Hrvatska zahvaljujući takvim pojedincima spada među rijetke zemlje koje su postigle potpunu samodostatnost u opskrbi krvlju i krvnim pripravcima. Njihov doprinos je nezamjenjiv, osobito u kriznim trenucima i prirodnim nepogodama, čulo se za svečanosti na kojoj su posebne zahvalnice dobili Zdravko Ivanković, Tomislav Cuvaj i Damir Korman, koji su krv darovali više od 100 puta.

-Ivanić-Grad se ponosi velikim brojem darivatelja krvi, što zahvaljujemo našem Gradskom društvu Crvenog križa i njihovom trudu u organizaciji akcija- istaknuo je Tomislav Cuvaj, koji je krv započeo darivati s 18 godina.

-Od tada nisam propustio niti jednu akciju. Zadnje tri godine redovno odlazim u Petrovu bolnicu kako bih davao trombocite za djecu s teškim bolestima. Taj poseban osjećaj da možete pomoći nekome kome je to zaista potrebno neprocjenjiv je, i preporučio bih svima koji mogu da se uključe- poručio je Cuvaj, dok nam je Damir Korman otkrio kako je krv počeo darivati u vojski, da bi se to nastavilo do današnjeg dana.

-Iskreno, osjećam se jako dobro kada darujem krv, jer tim činom sam nekome pomogao i spasio nečiji život- otkrio nam je Korman.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Ivana Bajt izrazila je zadovoljstvo odazivom darivatelja na akcije, koji godišnje premaše broj doza prikupljene krvi.

-Na godišnjoj bazi imamo plan od 1.100 doza krvi, ali taj broj redovito premašujemo i dolazimo do 1.250-1.300 doza. Posebno nas raduje što nam se vraćaju naši stalni darivatelji, ali i dovode nove, najčešće mlade- naglasila je Bajt.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš, uputio je riječi podrške svim jubilarcima, ali i svim ostalim darivateljima krvi,

-Naša je obaveza da povremeno nagradimo ove nesebične ljude i pokažemo našu podršku njihovom humanitarnom angažmanu. Grad će i dalje aktivno podržavati Crveni križ i sve dobrovoljne darivatelje krvi.

Posebno mi je drago što među nama imamo ljude iz užeg kruga suradnika koji su darivatelji krvi, a to je najbolji primjer da grad čvrsto stoji iza ove plemenite inicijative- istaknuo je Leš.

Uz Cuvaja, Kormana i Ivankovića Zahvalnica za završno darivanje uručena je Josipu Šoštarčiću, a među nagrađenima bili su još Vlasta Josipović, Maja Bukal, Ida Puntarić, Silvana Kuščić, Ivana Devčić, Milan Aničić, Ladislav Žerjavić, Philip Tin Čičak, Dinko Jubić, Andreas Miletić, Božidar Baček, Goran Mareković, Ivica Hadaš, Jasmin Truksa, Dragan Husetović. Prigodni poklon paketi uručeni su i volonterima Gradskog društva Crvenog križa; Ivanki Biškup, Franji Horčićki, Zlati Cindrić, Stjepanu Fabijaniću, Matiji Grdanu i Ivani Bajt.

Događanja
Ivanić-Grad