Vrijeme danas

Oblačno, mjestimice i malo kiše, magla

Najniža temperatura zraka od 9 do 11, a najviša između 15 i 17 °C
Gusta magla nadvila se nad gradom Siskom Nikola Čutuk/PIXSELL

Poslijepodne postupno smanjenje naoblake. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 9 do 11, a najviša između 15 i 17 °C.

Biometeorološke prilike u većini Hrvatske bit će razmjerno povoljne, pa će se mnogi osjećati dobro. Lokalno moguća jutarnja magla u unutrašnjosti može uzrokovati manje tegobe kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima, no taj utjecaj neće biti dugotrajan. Iako naoblaka tijekom dana može kvariti raspoloženje, mogućnost boravka na otvorenom uz lagane šetnje na mnoge će utjecati pozitivno. Ipak, na sjevernom Jadranu i Gorskom kotaru nestabilno vrijeme, oblaci i kiša mogu uzrokovati manje tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

Za vikend većinom ugodno toplo

Pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom te danju većinom ugodno toplo. Uz povremeno više oblaka na sjevernom Jadranu uglavnom u subotu lokalno još može pasti kiša. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, a za vikend se ponegdje može zadržati i veći dio prijepodneva. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren jugoistočni, u nedjelju prema otvorenom moru i jak. Temperatura zraka bez veće promjene.

Hrvatska
Vremenska prognoza