RASPLET PRI KRAJU

Održan sastanak roditelja, djeca ni danas neće na nastavu. Ravnatelj se vraća u školu?

Ministarstvo obrazovanja pregovara s ravnateljem. Dobio je garanciju da će se poduzeti konkretni koraci, što znači da bi dječak mogao ići u posebni razred.
Zagreb:  Novi prosvjed roditelja pred zagrebačkom školom u koju ide problematični učenik Matija Habljak/PIXSELL

U četvrtak je održan sastanak u školi s roditeljima učenika zagrebačke škole koji zbog problematičnog dječaka ni danas nisu bili na nastavi.

Kako doznaje RTL, ravnatelj, iako je podnio neopozivu ostavku, čini se da bi se sutra mogao vratiti u školu na svoje staro radno mjesto. Ministarstvo obrazovanja s njime pregovara i dobio je garanciju da će se poduzeti konkretni koraci, a ti konkretni koraci zapravo znače da bi dječak mogao ići u posebni razred, bilo u ovu ili neku drugu školu. O tome će odlučiti stručna služba škole.

Stručna služba je danas održala sastanak na kojem su preispitali su svu dokumentaciju i svoju bi odluku trebali donijeti sredinom idućeg tjedna.

Tada je na potezu Gradski ured za obrazovanje koji bi zapravo tu odluku trebao potvrditi ili odbiti.

Kako sada stvari stoje, izvjesno je da bi dječak mogao ići u posebni razred.

Roditelji učenika nisu dobili jamstva da će njihova djeca  biti sigurna

Nakon sastanka oglasila se Lina Budak, odvjetnica grupe roditelja.

– Sastanak je trajao više od dva sata. Roditelji učenika četvrtog razreda nisu dobili jamstva da će njihova djeca sutra dolaskom u školu biti u sigurnom okruženju. Roditelji naših stranaka žele da im djeca sutra krenu u školu, međutim, jamstva za sigurni nastavak školovanja nismo dobili – objasnila je Budak.

– Čini mi se da, nažalost, još sutra ne idu na nastavu. Za ostale razreda ne znam. Ovo je bio sastanak s roditeljima učenika četvrtog razreda –  dodala je odvjetnica.

Objasnila je zašto na sastanku nisu postigli dogovor.

– Zbog diskrecije ovog sastanka, mogu samo reći da su roditelji otvoreno pokazali zainteresiranost da im djeca napokon krenu u školu u sigurnom okruženju. Jamstva tijela državne vlasti nisu dobili – govori odvjetnica, prenosi RTL.

Aktualno
Grad Zagreb