Održana sjednica Općinskog vijeća

Općina Brckovljani isplatit će božićnice svim umirovljenicima, poznati dobitnici Općinskih priznanja

Vijećnici su za nešto manje od pola sata odradili dnevni red od 18 točaka, pri čemu su sve odluke donesene jednoglasno
DSC_1752

Pod predsjedanjem Stjepana Vinojčića, održana je još jedna sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su vijećnici za nešto manje od pola sata odradili dnevni red od 18 točaka, pri čemu su sve odluke donesene jednoglasno.

Vijećnici su tako između ostaloga prihvatili izvješće o radu načelnika Tihomira Đurasa za razdoblje od siječnja do lipnja, gdje je načelnik kao najvažnije projekte naveo izgradnju dječjeg vrtića te tržnice, gdje su radovi pri kraju.

-Rezultati rada su odlični, a raduje završetak radova na tržnici, gdje će 7. studenoga biti tehnički pregled. Vjerujem kako će tržnica biti spremna za otvorenje i prije našeg Dana općine- naveo je načelnik Đuras.
Vijeće je donijelo i Odluku o raspisivanju natječaja za za zakup poslovnih prostora na tržnici, gdje bi ubuduće treba biti ugostiteljski objekt, pekara, mesnica, prostor za sportsku igraonicu, a svoje mjesto na tržnici će imati i OPG-ovi.

Na općinsku adresu stiglo šest pisma namjere

I na ovoj se sjednici pred vijećnicima našla točka koja se odnosila na prodaju zemlje u Zoni gospodarske namjene -3 Božjakovina. Naime, na općinsku je adresu pristiglo šest pisma namjere za kupnju parcela u spomenutoj zoni.

-S dvije nove prometnice nadam se kako ćemo uspjeti dovesti šest novih investitora u našu zonu. Ono što me posebno raduje je početak prodaje građevinskog zemljišta po povoljnim uvjetima u Gornjem Dvorišću za mlade obitelji- naglasio je načelnik.

Umirovljenicima 40 eura božićnice

Općina Brckovljani i ove će godine uz božićne i novogodišnje blagdane isplatiti uskrsnice umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine s područja općine. Odlukom Općinskog vijeća svim umirovljenicima te korisnicima osobne invalidinine isplatit će se iznos od 40 eura.

Osim toga Općina je povećala i iznos subvencioniranja prijevoza redovitim studentima kojima će se za prvi semestar isplatiti iznos od 200 eura.

-To je uvećanje za 30 eura, a s današnjim danom započinju prijave- istaknuo je Đuras.

Ovo su dobitnici Općinskih priznanja

Vijećnici su donijeli i Zaključak o dodjeli priznanja, novčanih nagrada i zahvalnica povodom obilježavanja Dana Općine Brckovljani. Na prijedlog Osnovne škole Stjepan Radić priznanja će primiti Jelena Lončar za osvojeno prvo mjesto na natjecanju “Čitanjem do zvijezda”. Isto tako nagrada će biti uručena i ekipi koju čine Jelena Lončar, Helena Đunđuš, Temija Palinkaš i Jelena Burušić za osvojeno četvrto mjesto na istom natjecanju. Uz to, nagrađeni će biti i njihovi mentori Ivana Kosko i Robert Samardžić.

Nagrađene će biti i udruge Karate klub Brckovljani te njihove članice Rita Golubić i Borna Gregurić. Ispred LD Srna Lupoglav nagrađen će biti Dario Kovačić, za izniman sportski uspjeh u lovnom streljaštvu gdje je postao prvakom Zagrebačke županije. Povodom 90. obljetnice osnutka društva Priznaje će primiti i KUD OSS Lupoglav.

Aktualno
Brckovljani