RUGVICA CENTAR LOVSTVA

Čičak najavio veliko lovačko natjecanje u Rugvici: Drago mi je da smo organizatori Svjetskog prvenstva

Svjetsko prvenstvo u praktičnom lovu i Kup Svetog Huberta ove će se godine održati u prekrasnom ambijentu Rugvice u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza, Hrvatskog lovačkog saveza i Općine Rugvica. I sam strastveni lovac, načelnik općine Rugvica Mato Čičak, ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije za 01 Portal rekao je kako ga raduje što su u mogućnosti organizirati jedno tako veliko natjecanje
DSC_1726

U Rugvici će se održavati više manifestacija počevši od danas do sljedećeg utorka 27. listopada. Natječe se 16 reprezentacija, a među njima i tri iz Zagrebačke županije – Fazan, Strijelac i Zec Oborovo.

Ovo prestižno natjecanje okuplja najbolje lovce i njihove pse iz cijelog svijeta, dajući im priliku da pokažu svoje vještine, strast i predanost ovom plemenitom sportu.

Natjecatelji su sretni s našim terenima

– Mislim da smo dobro organizirali manifestaciju. Prve povratne informacije koje smo dobili od stranih gostiju su dobre. Zato se ovim putem moram zahvaliti našim lovačkim društvima, Kinološkom savezu i Hrvatskom lovačkom savezu na pomoći u organizaciji – rekao je Mato Čičak.

Dodao je da se sljedećih dana u Rugvici očekuje puno događanja vezanih uz lov i kinologiju.

– U četvrtak je službeno otvaranje Svjetskog prvenstva u praktičnom lovu i Kup Svetog Huberta, danas i sutra je Kup Mediterana. Održat će se dvije utakmice sa 16 reprezentacija. U petak krećemo s natjecanjima za Svjetsko prvenstvo na kojem će sudjelovati 25 reprezentacija, što je najveći broj do sad – rekao je Čičak i naglasio da je Rugvica spremna za ovako veliku organizaciju.

Naglasio je kako ih očekuje jako puno posla, ali i da su sretni zbog toga što vide da rade dobro.

-Natjecatelji su sretni s našim terenima i za očekivati je da će cijela manifestacija lijepo proći – rekao je Čičak.

A tko je pobjednik natjecanja u praktičnom lovu saznat ćemo u subotu na svečanom proglašenju.

– Time ćemo zaključiti Svjetsko prvenstvo u praktičnom lovu, a u ponedjeljak i utorak kreće Svjetsko prvenstvo njemačkih kratkodlakih ptičara s odstrelom. Očekuje nas puno posla, ali smo sretni i zadovoljni jer pitanje je hoćemo li u budućnosti mi kao Rugvica imati priliku organizirati ovako veliku manifestaciju oko lovstva i kinologije – rekao je Čičak.

Nema zemlje iz Europske unije i šire, koja ovih dana nema ekipu u Rugvici

Dodaje da mu je drago što su domaći lovci, kojih se dosta pojavilo, sretni i zadovoljni.

Čičak je zahvalio i KUD-u Posavka i njihovoj predsjednici Tihani Kušeković, Mirjani Kirin i brojnim drugim sumještanima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije.

– Pozivam sve stanovnike Rugvice, Dugog Sela, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, da dođu na manifestaciju na kojoj će moći vidjeti prekrasne pse i prekrasan rad tih pasa koji su došli iz svih dijelova Europe -pozvao je ljubitelje pasa Čičak.

Također, zaljubljenici u lov će u Rugvici ovih dana moći vidjeti veliku količinu lovne opreme.

– Praktički nema zemlje iz Europske unije i šire, Velike Britanije i Ukrajine, koja ovih dana nema ekipu u Rugvici – kaže Čičak.

Rekao je da je priprema za ovu manifestaciju krenula prije godinu dana kada je Rugvica bila domaćin Državnog prvenstva u lovu.

– To su bile pripreme za ovo Svjetsko prvenstvo. Dva puta do sada smo organizirali Državno prvenstvo u lovnoj kinologiju. Tako da su naši lovci dobro obučeni što i kako treba raditi – rekao je Čičak.

Uputio je veliku zahvalu potpredsjedniku Hrvatskog kinološkog saveza Velimiru Sruku koji je pomogao da jedno veliko kinološko natjecanje dođe u Rugvicu.

– Moram reći da sam ponosan na to što je Rugvica domaćin ovako jedne velike, svjetske manifestacije. Mislim da smo je dobro i kvalitetno organizirali i nadam se da će to prepoznati i naši natjecatelji – rekao je Čičak.

Lovci su bitan dio Rugvičke općine

Lovstvo ima veliku i dugu tradiciju na području Rugvice. Čičak naglašava da su lovci bitan dio Rugvičke općine uz njihove vatrogasce, sportaše i kulturno umjetnička društva.

– Lovci uskaču u pomoć svima kad god je to potrebno. A to što im općina Rugvica to vraćamo u financijskom i svakom drugom smislu, a to je tek mali dio za sve ono što su oni nama dali kroz dugi niza godina – istaknuo je Čičak.

Čičak se za kraj osvrnuo i na Državno prvenstvo organizirano u Dubrovačko neretvanskoj županiji. Kaže da je ponosan da su lovci iz Lovačkog saveza Zagrebačke županije pokupili sve moguće pehare.

– Pobijedili smo u praktičnom lovu, Kupu Svetog Huberta, ekipnom lovu. To samo potvrđuje ono da je srce kinologije u Zagrebačkoj županiji – rekao je Mato Čičak.

Intervju
Rugvica