VIDEO

Milanović: Ako Izrael napadne Iran prijete nam nesagledive posljedice. Hrvatsku u sukobe uvlačiti neću

Priopćeno iz Ureda predsjednika RH
Samobor: Održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Samobora Zeljko Hladika/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u subotu u Samoboru da će, dok bude predsjednik, Hrvatsku držati izvan sukoba i tamo gdje Hrvatska ne treba biti, neće biti.

– Dok budem predsjednik, a o tome koliko i kako ću to raditi odlučit će građani, ja ću Hrvatsku držati izvan sukoba i tamo gdje nam nije mjesto i gdje ne trebamo biti, nećemo biti – rekao je Milanović na svečanoj sjednici samoborskog Gradskog vijeća u povodu Dana Grada.

Dodao je kako je to “pitanje one sebičnosti kao nacije na koju imamo pravo nakon svih ovih godina, nakon pomutnji i vjerovanja u nečiju pomoć koja nikad nije došla”, ističe se u priopćenju.

– Danas kada slušam političke lidere članica EU – rekao je Milanović i dodao: – da ne znam kako stvari stoje u ovom trenutku, zaključio bih da je rat već izbio, da se vojske mobiliziraju, da je rat neizbježan posebno na istoku.

No, napominje, to nije tako i ne mora biti.

U obraćanju na sjednici Gradskog vijeća Samobora Milanović je ocijenio kako su “na Bliskom istoku i u Palestini, ali i u odnosima Izraela i Irana, pred nama događaji koji mogu imati nesaglediv utjecaj na svjetski mir, poredak i globalnu ekonomiju, ukoliko izraelska vlast odluči napasti Iran u sljedeća dva tjedna i tako probati uvući svijet u novi ciklus rata”.

Hrvatska
Politika