Vrijeme danas

Prevladavat će oblačno uz povremenu kišu. Za vikend stabilnije

Pretežno oblačno povremeno s malo kiše.
Zagreb: Danas umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom Patrik Macek/PIXSELL

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka uglavnom od 11 do 14 °C.

Biometeorološke prilike u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj neće biti sasvim povoljne. Ipak, sunčana razdoblja i mogućnost boravka na otvorenom mnogima će popraviti raspoloženje i olakšati podnošenje tegoba. U ostatku Hrvatske biometeorološke prilike bit će uglavnom nepovoljne.

Nestabilno vrijeme uz izraženu južinu praćenu naoblakom, kišom te jakim do olujnim jugom na Jadranu imat će nepovoljan utjecaj, pa se meteoropati mogu žaliti na glavobolju, loše raspoloženje, umor i manjak energije. Kronični bolesnici mogu imati tegobe od kojih inače pate, kao i bolove na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

Za vikend mjestimice sunčano uz maglu

U unutrašnjosti djelomice, od nedjelje mjestimice i pretežno sunčano. U subotu uz više oblaka kiša još ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. U ponedjeljak ujutro lokalno magla. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Minimalna temperatura zraka u osjetnom padu, a maksimalna u blagom porastu. Na Jadranu u subotu oblačno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom.

U nedjelju ujutro još malo kiše, a zatim danju barem djelomice sunčano. U ponedjeljak sunčano. U subotu će puhati vrlo jako, osobito na otocima i olujno jugo, a na sjevernom Jadranu okretat će na jak istočnjak i buru. Tijekom nedjelje će i u Dalmaciji biti istočnjaka i bure, dok će na otvorenom moru još puhati jako jugo. Minimalna temperatura zraka u padu, a maksimalna bez veće promjene.

Hrvatska
Vremenska prognoza