NEZAVINSA ZASTUPNICA

Dina Vasić: Tomašević me podsjeća na bivšeg gradonačelnika

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je ulaganja - nove ceste, mostove i garaže. Prometna rješenja, očito, glavni su adut gradske vlasti za još jedan mandat. Nezavisna zastupnica Dina Vasić o najavljenim projektima kaže da su predizborni pamflet želja i pozdrava
Zagreb: Dina Vasić održala konferenciju za medije Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vasić kaže da kada se vozi gradom na gradilištima nema radnika.

– Što se dogodilo s ugovorima, što se dogodilo s bankovnim garancijama, veliko je pitanje. Zašto sve kasni, vjerojatno što nije dobro isplanirano proračunski i cijene su otišle gore, govori.

Postavlja se pitanje zašto se ne radi u 3 smjene.

– Kada govorimo o raznim projektima koje je Tomislav Tomašević stavio kao predizborni pamflet pred građane, to je lista želja i pozdrava. Tomašević me podsjeća na bivšeg gradonačelnika. Nema nikakvog konkretnog prometnog rješenja, piše HRT.

Dodaje kako grad vrvi sa stupićima, da su neadekvatne zelene mjere, zatvoreni su pravci, stvaraju se gužve te se više stvara CO2.

Na pitanje što bi učinila ako postane gradonačelnica, Vasić je rekla kako bi prvenstveno otvorila veće koridore koji idu sa sjevera prema jugu grada te bi vratila staru Vlašku ulicu stoga što je to jedina trasa koja može funkcionirati.

– Nitko se nije osvrnuo na denivelaciju prometa, a to mislim na tramvaje. Mi imamo polu raspadnute tračnice koje se nisu produžile u posljednje 3 godine. Postoje projekti EU koji su se mogli iskoristiti u financiranju, naglašava.

Vasić naglašava kako nije normalna trenutna situacija s prometom te da je ona prva koja bi išla javnim prijevozom da je on uređen.

Aktualno
Grad Zagreb