Mario Carević predstavljen u HNK Gorici

Carević i Gorica u Varaždinu otvaraju novo poglavlje turopoljskog prvoligaša: Tu se osjeti jedna obiteljska atmosfera i nema prevelikog pritiska okoline

Carević je s momčadi do sada odradio dva treninga
DSC_1557

Nakon što je u utorak HNK Gorica i službeno objavila kako je Mario Carević novi trener seniorske momčadi, u Plavom salonu novi trener danas je i službeno predstavljen. Uz Carevića, pred novinare je izašao i predsjednik Nenad Črnko koji je tom prilikom progovorio o najnovijim aktualnostima u klubu.

-Nogometni život u HNL-u je osuđen na određene promjene, jer do sada je promijenjeno pet trenera. Mi smo kao klub tražili adekvatno rješenje u vidu hrvatskog stručnjaka, zbog čega mi je iznimno drago da smo spletom okolnosti dogovorili Marija Carevića, koji je bio u našem fokusu i nakon odlaska Igora Angelovskog. U prvom koraku nam je najbitnije da osiguramo stabilnost i da unutar toga osiguramo ostanak- otkrio je predsjednik Nenad Črnko, nakon čega je riječ preuzeo Mario Carević, koji je s momčadi do sada odradio dva treninga.

-Od bivših trenera o Gorici sam čuo sve najbolje, a to mogu potvrditi i osobno nakon ovih para dana. Tu se osjeti jedna obiteljska atmosfera i nema prevelikog pritiska okoline, tako da osjećam jedan mir za rad. S te strane mi je drago da sam došao- na prvu će trener Carević.

-Znate i sami da do stanke ima još devet utakmica i cilj je skupiti što više bodova. U ligi nema loše momčadi, svaka utakmica će biti na nož i najvažnije je da se dobro pripremimo i počnemo skupljati bodove- istaknuo je Carević, koji će debi na klupi imati u nedjelju u Varaždinu.

-Moj stav je da se moraš prilagoditi kadru koji imaš. Neke ćemo stvari mijenjati u hodu, a kako ćemo igrati teško mi je za reći. Najvažnije je da ne pati rezultat. A što se Varaždina tiče mogu reći kako ih je teško izdominirati, jer defenzivno su jako stabilni. Mi imamo svoj plan, uostalom ja vjerujem u ovu momčad- za kraj je rekao Carević.

Sport
Velika Gorica