12.Filmski festival smijeha u Luki

FOTO Filmski festival u Luki raste iz godine u godinu

Ove je godine prikazano pedesetak filmova
e76802c9-57b2-48a3-9ece-1697e80a343c

FFVAL – Foto-film-video amateri Luke održali su 12. Filmski festival smijeha – FIFES. Festival je ugostio pedesetak filmova u tri uzrasne kategorije: do 13 godina, od 13 do 18 godina i juniori otvorena kategorija.

Osim filmova koji su stigli iz brojnih filmskih radionica u Hrvatskoj, na festivalu su se predstavili i filmaši iz Njemačke, Belgije, Irana, Španjolske, Brazila, Koreje, SAD-a, Australije, Litve, Uzbekistana… Selekcijski odbor imao je jako težak zadatak, ali odradili su ga uspješno.

Na otvorenju festivala publiku je pozdravio načelnik Općine Luka Darko Kralj te je naglasio zadovoljstvo radom FFVAL-a koji ostvaruje izuzetne uspjehe na nekoliko polja i u nekoliko sekcija. Dodao je kako će im Općina i nadalje biti dobar partner, a njihovi rezultati sigurno će biti još i bolji.

Nakon cjelodnevnih projekcija filmova u prostorima stare osnovne škole u Luki, uslijedilo je i svečano proglašenje najboljih. Stručni žiri odlučio je kako je najbolji film u kategoriji do 13 godina „Čudovišni mobitel“, u starijoj kategoriji do 18 godina „Anka i Dominik – svemirski prijatelji“ – oba iz radionice Bacača Sjenki iz Zagreba. U otvorenoj kategoriji najbolji film je „Lukasov džeparac“ Udruge ZAG iz Zagreba.

 

Događanja
Luka