Investicija od 700. 000 eura

ZAPREŠIĆ Otvorena Osnovna glazbena škola

Tradicija glazbene škole na ovaj način je nastavljena, a brojni budući glazbenici već su zakoračili u nove izazove koje im nudi glazbena škola u Zaprešić
ecedea05-87fb-475b-9b75-a6d019cdbd62

U prostorima zaprešićkog veleučilišta otvorena je Osnovna glazbena škola u Zaprešiću. U uređenje prostora i nabavu instrumenata uloženo je 700.000 eura, čime je osiguran moderan i kvalitetan ambijent za glazbeno obrazovanje. Tradicija glazbene škole na ovaj način je nastavljena u Zaprešiću, a brojni budući glazbenici već su zakoračili u nove izazove koje im nudi glazbena škola u Zaprešiću. Igor Horvat vršitelj je dužnosti ravnatelja i nije krio zadovoljstvo dovršetkom ovog projekta.

-Oduševljen sam i ostao sam bez teksta. Puno toga se radilo, puno poslova je napravljeno preko ljeta da bismo dočekali učenike s početkom nastavne godine. Trenutno škola ima više od 180 učenika u osnovno glazbenom programu i još 18 učenika u predškolskom programu. Imamo mogućnost proširenja, vidim uspon škole, instrumenti su većinom novi, a od ove godine imamo i odjel udaraljki- rekao je Horvat.

U školi je dvadesetak zaposlenih, a očekuju popunjavanje kadrova u administrativnim poslovima. Prijašnji prostori škole nisu bili adekvatni jer su radili u Pučkom otvorenom učilištu u sklopu Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba. Potres je mnogo toga promijenio, a nevjerojatno brzom intervencijom Grada Zaprešića nastavili su s nastavom drugim prostorima.

Otvorenju je prisustvovala i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Vesna Šerepac koja je pohvalila suradnju svih razina s ciljem otvorenja ove glazbene škole.

-Zaista mi je osobito drago, a mislim da dijelim i ovo zadovoljstvo s velikim brojem Zaprešćana, a napose ljubitelje umjetnosti muzike, što je došao trenutak i vrijeme da počinje s radom Osnovna glazbena škola Zaprešić. Činjenica je da smo za to dali određene sredstva, kako uređenje prostora, tako i nabavu glazbenih instrumenata. Nisu to ni mala sredstva, nešto ispod milijuna eura, ali su zapravo ta sredstva mali ulog u ono što zapravo ovdje stvaramo i čemu stremimo- rekao je Turk.

Glazbena škola Baloković nastavlja s radom u Zaprešiću kao Srednja glazbena škola, a ova nova škola je zapravo poticaj, prije svega mladima, za ulaganje u glazbeno obrazovanje jer je Zaprešić poznat i kao grad i plesa i pjesme i dobroga zvuka.

Događanja
Zaprešić