Završio na višednvnom hlađenju

Rugvicom vozio s 2 promila i bez dozvole, vozač se do izricanja kazne nalazi u zatvoru

Zagrebačka policija utvrdila niz prometnih prekršaja, a sud odredio zadržavanje do izricanja kazne
Šibenik: Akcija Dan bez poginulih u prometu Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U subotu, 5. listopada Rugvičkom cestom u naselju Rugvica, osobnim je automobilom upravljao 37-godišnjak, kojeg su zbog kontrole vozila i vozača te alkotestiranja zaustavili policijski službenici.

Za vrijeme obavljanja kontrole vozila i vozača, muškarac je verbalno i fizički vrijeđao policijske službenike, a nakon čega je upozoren da prestane.

-Isti se na upozorenja i naredbe oglušio te je i dalje nastavio vrijeđati i omalovažavati policijske službenike zbog čega je na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile uhićen- izvijestila je policija.

U nastavku postupanja, policijski su službenici obavljenom kontrolom te uvidom u evidencije utvrdili da vozač: nije položio vozački ispit nakon isteka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja, upravlja motornim vozilom B kategorije prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom B kategorije, upravlja motornim vozilom za vrijeme dok u organizmu ima 2,00 g/kg alkohola, za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas te da kod sebe nema prometnu dozvolu.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u trajanju do deset dana, kako bi mu u tom periodu izrekao kaznu zbog počinjenih prekršaja, nakon čega je prepraćen u zatvor u Zagrebu.

Crna kronika
Rugvica