Vrijeme danas

Pretežno sunčano, južina, a navečer moguća i kiša

Pretežno sunčano, prema kraju dana postupan porast naoblake i vjerojatnosti za kišu
Zagreb: Sunce i toplo vrijeme napunili su gradske kafiće Emica Elvedji/PIXSELL

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, poslijepodne u gorju povremeno i jak. Najniža jutarnja temperatura između 10 i 13, a najviša dnevna oko 24 °C.

Uz izraženu južinu i približavanje frontalnog poremećaja biometeorološke prilike će biti u postupnom pogoršanju, osobito na Jadranu. Kroničnim bolesnicima vrijeme može pojačati tegobe s postojećim bolestima, a meteoropati mogu imati slabiju koncentraciju i radni učinak, biti razdražljivi i nervozni, navečer patiti od nesanice. Preporučuje se primjerena laganija odjeća zbog iznadprosječno visokih temperatura zraka.

U četvrtak ponovo kiša

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja te povremenu kišu, na Jadranu i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Oborina se očekuje većinom u noći na srijedu i u srijedu prijepodne te ponovno s četvrtka na petak. Češća i lokalno obilna bit će na Jadranu i uz njega.

U petak smirivanje i razvedravanje. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i južni, a na Jadranu u četvrtak umjereno i jako jugo. U petak slabljenje vjetra, na Jadranu uz okretanje na sjeverozapadnjak. Na kopnu do četvrtka razmjerno toplo, a na Jadranu temperatura bez znatnije promjene.

Hrvatska
Vremenska prognoza