U organizaciji Udruge La Verna

Na Cvjetnom trgu obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi

Akcijom "ZaČin ljubavi" organizatori žele motivirati Zagrepčane da podrže razvoj palijativne skrbi - volontiranjem, doniranje i zagovaranjem
Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi obilježen je na Cvjetnom trgu u Zagrebu Sanjin Strukić/PIXSELL

Pod geslom “Gdje smo nakon 10 godina? Kako nam ide?” danas je na zagrebačkom Cvjetnom trgu obilježen Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi.

Akciju naziva “ZaČin ljubavi” organizirali su Udruga volontera u palijativnoj skrbi La Verna i Ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba, Ministarstva zdravstva te predsjednika Republike Hrvatske.

Organizatori su podsjetili da je prije deset godina Svjetska zdravstvena organizacija donijela prvu i jedinu samostalnu rezoluciju o palijativnoj skrbi, pozivajući sve zemlje da osnaže ovu ključnu komponentu sveobuhvatne zdravstvene skrbi, te upozorili kako je u Hrvatskoj u odnosu na potrebe broj uključenih volontera mali, posebno onih educiranih za podršku palijativnim bolesnicima smještenima u ustanovama socijalne i zdravstvene skrbi.

Ovom akcijom, stoga, žele motivirati Zagrepčane da podrže razvoj palijativne skrbi – volontiranjem, doniranje i zagovaranjem.

Događanja
Grad Zagreb