BITKA ZA ZAGREB JOŠ TRAJE

Tomaševiću nije dobro sjela najava Međimurje plina da će ići sa još nižom cijenom u tržišnoj varijanti

Gradska plinara Zagreb - Opskrba ostaje najveći opskrbljivač plinom na području Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića, a po količinama plina najveći je i u cijeloj Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon što je više od 150 tisuća potrošača ostalo uz GPZO. Priopćenjem su se oglasili iz Međimurje plina i najavili nižu cijenu
tomislav tomašević Patrik Macek/PIXSELL

Od svih 290 tisuća potrošača ciljali smo na njih 220 tisuća, pojasnio je Tomašević i dodao kako su rezultati bolji od očekivanja najvećih optimista. Ono što je još bitnije je da se radi o više od dvije trećina kupaca na koje smo mi ciljali. Vjerujem da je povjerenje bilo ključno, možda i lokalpatriotizam, zašto su se građani odlučili za GPZO.

Prvi čovjek grada podsjeća kako građanima jamče 10 centi jeftiniju cijenu te kako je plin kupljen. Nisu mu sjele najave Međimurja plina da će ići sa još nižom cijenom u tržišnoj varijanti.

To je sve suludo

– To je sve potpuno suludo; to da su dva javna poduzeća u konkurenciji na ovaj način gdje mi moramo procijeniti koliko će nama ostati kupaca i kupiti količinu plina na vrijeme, a oni moraju procijeniti koliko će njima prijeći građana, istaknuo je prvi čovjek grada.

Nakon izjava gradonačelnika, oglasili su se iz Međimurje plina. Kažu da kao javni opskrbljivač oni moraju plin osigurati svakom korisniku – i siromašnom i onom s malom potrošnjom pa i samo jednom kupcu. Ugovorili su plin, osigurali transport i uskladištili plin. Izjave gradonačelnika o 23 milijuna eura gubitaka GPZO-a ne žele komentirati, no tvrde da gubitke ove godine bilježe svi opskrbljivači, a podsjećaju na gotovo 82 milijuna eura prihoda GPZO-a samo od subvencija države. Najavljuju da će od 1. studenoga ponuditi potrošačima na širem zagrebačkom području tržišnu uslugu jeftiniju dodatnih 10 centi od GPZO-a, a razmatraju mogućnost da ponuda bude još povoljnija – čak 50 centi od cijene u javnoj usluzi. Podsjećaju da su samo svojim sudjelovanjem na HERA-inom natječaju već sada omogućili jeftiniji plin za Zagrepčane.

Aktualno
Grad Zagreb