Najveseliji tjedan u godini

FOTO Započeo Dječji tjedan u Velikoj Gorici. Dječji gradski vijećnici pohvalili se projektom “Od deklaracije do participacije”

Već tradicionalno dječji vijećnici postavljaju su pitanja gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, predsjedniku Gradskog vijeća i pročelnici Lani Krunić Lukinić kojima su tražili dodatno poboljšanje svojih mogućnosti na svim poljima
20240930_134838

U Velikoj Gorici uz predstavljanje projekta “Od deklaracije do participacije” otvoren je Dječji tjedan koji do petka, 4. listopada donosi brojne sadržaje namijenjene djeci školske i predškolske dobi. Uz projekt koji je Dječje gradsko vijeće provelo u suradnji s Centrom za djecu, mlade i obitelj te obrtom EDuroda, prikazan je i film “Naš glas”.

-Mogu podijeliti zadovoljstvo s činjenicom da budućnost Velike Gorica nakon svega što smo vidjeli neupitna, jer grad se razvija u odličnome smjeru. Radionice, ovaj projekt i sve što ste vi danas prikazali produkt je kvalitete, predanoga rada i svega onoga što je potrebno da bi ovakve manifestacije bile pun pogodak- rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar i otvorio ovogodišnji Dječji tjedan u sklopu kojeg sutra u 11 sati biti otvorena nova škola i dječji vrtić u Dubrancu.

-To je taj pogled prema budućnosti. Otvorenju ovoga objekta svi se veselimo upravo stoga. To je dio povijesti i pozivam i vas da budete dijelom toga, jer vi zajedno s nama stvarate budućnost- naglasio je Ačkar.
Između ostaloga, na tradicionalnom druženju s gradonačelnikom, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Marta Roginić, podnijela je izvješće o radu u kojem su istaknute sve najznačajnije aktivnosti koje je provelo Dječje vijeće.

Uz Dječji tjedan, “mali” vijećnici “izrešetali” su na Aktualnom satu pitanjima gradonačelnika Krešimira Ačkara, predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića i pročelnicu Lanu Krunić Lukinić, tražeći od njih zahtjeve primjerene njihovoj dobi, od novih igrala u dječjim vrtića, većeg broja izvanškolskih aktivnosti, dodatnu edukaciju za osobe koje se bave djecom i mladima u sportu pa do češćih patrola policije oko škola.

Događanja
Velika Gorica