Vrijeme danas

Sunčano i svježe. Jutarnje temperature malo iznad nule

Najniža temperatura zraka uglavnom od 2 do 6, a najviša dnevna većinom između 16 i 21 °C
Zagreb: Sunce i toplo vrijeme napunili su gradske kafiće Emica Elvedji/PIXSELL

Prevladavat će sunčano mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro je lokalno moguća magla, osobito po kotlinama, a ponajprije u gorskim krajevima moguć je i slab mraz.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu još u noći i ujutro jaka, na udare olujna bura, sredinom dana slabi i okreće na sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od 2 do 6, a najviša dnevna većinom između 16 i 21 °C.

Stabilizacija atmosfere će za mnoge meteoropate i kronične bolesnike biti povoljna. Jutro će biti hladnije nego prethodnih dana, zbog čega je potrebno prilagoditi odijevanje. Ugodne dnevne temperature uz pretežno sunčano vrijeme mnogima će biti poticajni, podržavat će dobro raspoloženje i radnu koncentraciju.

U nastavku tjedna 

U unutrašnjosti u utorak djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom. Zatim će prevladavati oblačno povremeno i mjestimice s kišom, obilnijom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren, u srijedu uglavnom jugozapadni, a u četvrtak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u utorak pretežno sunčano. U srijedu i četvrtak promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegdje i izraženijim. Puhat će umjereno do jako jugo, a u četvrtak na sjevernom dijelu bura. I na kopnu i na Jadranu najniža jutarnja temperatura zraka u osjetnom porastu, dok će najviša dnevna biti bez veće promjene.

Hrvatska
Vremenska prognoza