MOŽE SE

Ravnateljicu vrtića naslijedila kćer!

Ravnateljicu gradskog dječjeg vrtića Bukovac Gordanu Lukačić naslijedila je kćer Tihana Koren, a u Gradu Zagrebu u tome ne vide ništa sporno i kažu da je nova ravnateljica imenovana na prijedlog upravnog vijeća vrtića nakon provedenog natječaja u kojem je ostvarila najbolji rezultat
Zagreb: U sklopu bolnice Rebro otvoren Dječji vrtić Bukovac Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U Gradu Zagrebu tvrde da je Tihana Koren imenovana nakon natječaja u kojem je ostvarila najbolji rezultat te ističu da nadležni gradski ured nije zaprimio pritužbe o nepravilnostima u provedbi tog natječaja te naglašavaju i kako nemaju zakonske ovlasti za istraživanje privatnih, osobnih ili obiteljskih poveznica kandidata i zaposlenika.

Ističu da je njihov prioritet osigurati da natječajni postupak bude u potpunosti transparentan i pravičan i upravo zato inzistiraju na zapošljavanju osoba koja su u natječajnom postupku ostvarile najbolje rezultate, prenosi Radio Sljeme.

Iz Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, komentirajući tu situaciju, rekli su da oni nisu nadležni u donošenju odluka kod zapošljavanja bilo kojeg radnika, no ako postoji sumnja u nepravilnosti prilikom provedbe natječaja potrebno je to prijaviti prosvjetnoj inspekciji.

– Sindikat kao institucija nadležan je pratiti provedbu svih akata koji propisuju rad dječjih vrtića i osigurati da svi članovi, zaposlenici dječjeg vrtića ostvaruju prava iz rada. Svakako je važno da se ako postoji sumnja u nepravilnosti prilikom provedbe natječaja podnese prijava prosvjetnoj inspekciji kako bi se otklonile sumnje i kako bi na čelo dječjeg vrtića došao najbolji kandidat, poručila je Vostrel Prpić.

Aktualno
Grad Zagreb