Vrijeme danas

Djelomice sunčano, iznadprosječno toplo i vjetrovito. Ponegdje s olujnim udarima

Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, osobito u višim predjelima i jak. Uz granicu sa Slovenijom te u Međimurju i Podravini, lokalno jak jugozapadni vjetar lokalno s olujnim udarima
zagreb korona Sanjin Strukić/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura od 12 do 15, a najviša dnevna između 24 i 26 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Uz jak jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na Jadranu, temperature će biti više od prosjeka, zbog čega meteoropati mogu patiti od glavobolje, razdražljivosti i umora. Kroničnim bolesnicima savjetujemo da izbjegavaju suvišne napore, redovito uzimaju terapiju i po potrebi se savjetuju s liječnikom.

U petak djelomice, u Dalmaciji i na istoku pretežno sunčano te iznadprosječno toplo. Nestabilno, mjestimične kiše i pljuskova bit će ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. U subotu jače naoblačenje, češća kiša, lokalno i obilniji pljuskovi s grmljavinom te pad temperature zraka. U nedjelju sa sjeverozapada prestanak oborine i razvedravanje. Vjetrovito, osobito na Jadranu. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i jugo. U subotu sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jugo u okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Krajem dana na sjevernom dijelu jaka i olujna bura koja će se u nedjelju proširiti duž obale. U nedjelju osjetno svježije, osobito na kopnu.

 

Hrvatska
Vremenska prognoza