Lov na EURO

Olić objavio na koga računa protiv Andore i Grčke

Izbornik je objavio popis od 23 igrača i osam pretpoziva
Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska – Farski otoci Slavko Midžor/PIXSELL

Ivica Olić objavio je popis od 23 igrača i osam pretpoziva za nastavak kvalifikacija za Europsko U-21 prvenstvo te predstojeće utakmice protiv Andore.

Na popisu su se tako našli vratari Nikola Čavlina, Franko Kolić i Ivan Mandić; obrambeni Luka Vušković, Moreno Živković, Dominik Prpić, Ivan Cvijanović, Šimun Hrgović i Matia Barzić; vezni Branko Pavić, Lovro Zvonarek, Veldin Hodža, Marko Soldo, Leon Belcar, Lukas Kačavenda, Luka Stojković i Marin Šotiček te napadači Marin Ljubičić , Anton Matković, Ante Crnac, Gabriel Vidović, Franjo Ivanović i Dion Drena Beljo.

Pretpozive su Maro Katinić, Domagoj Bukvić, Šimun Mikolčić, Antonio Baždarić, Matija Frigan, Stipe Biuk, Luka Kapulica i Luka Hodak.

– Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja, rekao je izbornik mlade nogometne reprezentacije i dodao:

– Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati našu kvalitetu.

Hrvatska će u posljednje dvije utakmice u skupini G u Koprivnici ugostiti Andoru 11. listopada te Grčku četiri dana kasnije također u Koprivnici. Uoči tih susreta Hrvatska se nalazi na trećem mjestu sa 16 bodova, jednim manje uz utakmicu manje od Grčke, odnosno pet manje od nedohvatljivog Portugala koji je na vrhu.

Hrvatska
Sport