OBAVIJEST STUDENTIMA O FINANCIRANJU PRIJEVOZA

Općina u stopostotnom iznosu financira javni linijski prijevoz redovnim studentima


Općina Križ financirat će troškove javnog prijevoza u željezničkom prometu (vlak) i javnog linijskog prijevoza u cestovnom prijevozu (autobus) u cjelokupnom iznosu cijene mjesečne ili polumjesečne studentske karte i to redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Križ i svakodnevno putuju na studij iz mjesta prebivališta u mjesto studiranja i nazad
Zagreb: Povećan broj putnika na Autobusnom kolodvoru Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Općina Križ u cijelosti će financirati jedinstvenu mjesečnu cijenu karte željezničkog prijevoza sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske, donesenom 27. rujna 2023. godine, o nastavku provođenja pilot-projekta povoljnijega javnog željezničkog prijevoza studenata, a koji se provodi u suradnji s Hrvatskom željeznicom. Istim zaključkom određena je jedinstvena cijena mjesečne karte za studente na području Republike Hrvatske za svakodnevne odlaske na studij kao i povremena putovanja.

Budući da je spomenuti Zaključak Vlade Republike Hrvatske na snazi do kraja 2024. godine, studenti koji koriste željeznički prijevoz ostvaruju pravo na sufinanciranje počevši od 1. listopada do 31. prosinca 2024. godine. Nakon isteka tog roka, krajem 2024. godine izdavat će se nove potvrde za 2025. godinu, a o čemu će studenti biti pravovremeno informirani od strane Općine Križ.

Također, u cijelosti će se financirati i mjesečne karte prijevoza autobusom, sukladno ugovoru s trgovačkim društvom Čazmatrans prometom d.o.o. Čazma i to na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta studiranja. Studenti koji koriste prijevoz autobusom, ostvaruju pravo na sufinanciranje počevši od 1. listopada do 30. rujna 2025. godine. Ako student ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Općina Križ financirat će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.

Za ostvarivanje prava na financiranje prijevoza u akademskoj godini 2024./2025. student podnosi Zahtjev Općini Križ na propisanom obrascu. Popunjenom zahtjevu potrebno je priložiti potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu.

Obrazac Zahtjev za ostvarivanje prava financiranja prijevoza studenata može se preuzeti na internet stranici Općine Križ ili u Općini Križ. Zahtjev s priloženom potvrdom o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu može se predati i putem elektroničke pošte na adresu: [email protected] ili osobno u Općini Križ, na adresi Trg Sv. Križa 5, Križ.

Studentu će se po uredno dostavljenoj dokumentaciji i utvrđivanju prava na financiranje prijevoza, izdati Potvrda od strane općinskog načelnika, kojom će student kod kupnje mjesečne prijevozne karte dokazati da ima pravo na financiranje prijevoza u akademskoj godini 2024./2025.

Križ
Ostalo