ZA BORBU PROTIV RAKA

Jubilarna 25. humanitarna utrka “Terry Fox Run”. Utrku trčao i Tomašević

Na Rekreacijsko sportskom centru Jarun danas je održana jubilarna 25. humanitarna utrka „Terry Fox Run“, koja se ove godine održava pod geslom „No matter what“ („Bez obzira na sve“)
Zagreb: Tomislav Tomašević trčao utrku Terry Fox Run Josip Mikacic/PIXSELL

Jedna je to od najdugovječnijih humanitarnih akcija u Hrvatskoj, a održava se u čast mladića koji je 1980., nakon amputacije noge zbog osteosarkoma, krenuo u „Maraton nade“ kako bi skupio sredstva za liječenje.

“Terry Fox Run je, nakon 25 godina, postao jedna od najprepoznatljivijih humanitarnih akcija u cijeloj Hrvatskoj, i iznimna mi je čast što, nakon što sam kao student trčao na jednom od prvih izdanja, sada ovu utrku trčim i kao gradonačelnik,” rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević te pozdravio sve sudionike i organizatore utrke. Posebno se zahvalio Terryevom bratu Fredu Foxu što je svojim dolaskom u Zagreb uveličao ovo jubilarno izdanje utrke.

Prikupljena sredstva namijenjena su za istraživanje i borbu protiv raka, a ovogodišnja će biti donirana Klinici za dječje bolesti Zagreb za istraživanja kasnih komplikacija i popratnih pojava nakon onkoloških tretmana kod malih pacijenata.

Utrku u Hrvatskoj organizira Veleposlanstvo Kanade, tvrtka MPG i Hrvatska liga protiv raka, a održava se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Ova humanitarna utrka svake se godine održava u više od 60 zemalja diljem svijeta prikupljajući sredstva za borbu protiv raka.

Događanja
Grad Zagreb