Druga od tri nabavke

FOTO Zelinske komunalije nabavile novi traktor, do kraja godine se očekuje dolazak kamiona za prikupljanje mješovitog komunalnog otpada

Vozni park od danas je bogatiji za još jedno novo vozilo - traktor koji će se koristiti za potrebe košnje bankina i javnih površina te za potrebe zimske službe
DSC_9273

Nakon što su Zelinske komunalije ljetos javnosti predstavile novi kamion s kiperom i opremom za zimsku službu, vozni park od danas je bogatiji za još jedno novo vozilo – traktor koji će se koristiti za potrebe košnje bankina i javnih površina te za potrebe zimske službe.

-Za ovu godinu u planu je nabavka nekoliko vozila, a ovo je samo nastavak toga. Ovo vozilo koje smo danas preuzeli zamjena je za stari Unimo koji ima više od 30 godina i koji je dosta nepouzdan. Uz tom, samom radniku u novom vozilu bit će puno lakši rad i boravak u njemu- kazao je gradonačelnik Hrvoje Košćec, najavivši uskoro i dolazak kamiona za prikupljanje mješovitog komunalnog otpada.

Osim modernizacije voznog parka i samo građani Svetog Ivana Zeline osjetit će i pomake u kvaliteti samog rada.

-Samo vozilo ima više priključaka. Sada je na njemu prednji malčer te stražnji kranjski malčer za košnju zelenih površina i košnju bankina uz cestu, dok će se u zimskom periodu na traktor montirati snježni plug s prednje strane te posipač sa stražnje strane, tako da će se stroj koristiti tijekom cijele godine- naglasio je direktor Zelinskih komunalija Vjeran Antolković, koji vjeruje kako će posljednje treće vozilo stići krajem listopada, čime će biti završena ovogodišnja nabavka vozila.

Ukupna vrijednost tri vozila koja će obogatiti vozni park Zelinskih komunalija je 630 tisuća eura, a sredstva su osigurana uz pomoć kredita HABOR-a.

Aktualno
Sveti Ivan Zelina