DONOSIMO POPIS

Pročelnik Juroš: Za obnovu škola i vrtića u mandatu ove uprave uloženo je gotovo 250 milijuna eura

Gostujući na Radio Sljemenu Juroš je rekao da je u izgradnju, dogradnju i obnovu škola i vrtića u mandatu ove uprave uloženo je gotovo 250 milijuna eura
Zagreb: Gradonačelnik Tomašević otvorio rekonstruiranu i nadograđenu školu Kupinečki Kraljevec Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Grad nikada nije imao ovoliki broj otvorenih vrtića, rekao je Juroš, te dodao da su, što se vrtića tiče, završeni radovi na 7 dječjih vrtića, a do kraja mjeseca bit će gotovi na još 2, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš.

Gostujući na Radio Sljemenu Juroš je rekao da je u izgradnju, dogradnju i obnovu škola i vrtića u mandatu ove uprave uloženo je gotovo 250 milijuna eur.

– Završena je cjelovita obnova 7 školskih objekata (OŠ Miroslava Krleže, OŠ dr. Ivan Merz, OŠ Vugrovec Kašina-PŠ Vugrovec, OŠ Petra Zrinskog, Učenički dom Ante Brune Bušića, Gimnazija Tituša Brezovačkog, Glazbena škola Blagoja Berse), u tijeku su radovi na dvije škole (Gornjogradska gimnazija, Prva ekonomska škola), a u pripremi su radovi na još tri škole (OŠ Ivana Gorana Kovačića, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna te Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje).

Nadalje, završena je izgradnja, dogradnja i rekonstrukcija 10 škola, od čega 8 osnovnih (OŠ Augusta Šenoe-PŠ Pongračevo, OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Savski gaj-PŠ Blato, OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, OŠ Jure Kaštelana, OŠ Ante Kovačića, OŠ Bukovac, OŠ Brezovica-PŠ Kupinečki Kraljevec) i 2 srednje škole (XII. gimnazija, Hotelijersko-turistička škola), a u tijeku su radovi na izgradnji dvije osnovne škole – već spomenute, u Jakuševcu, te škole u Ježdovcu.

Uz navedeno, u tijeku je postupak nabave za radove na izgradnji nove OŠ Horvati, te uskoro očekujemo objavu natječaja za izgradnju OŠ Lanište te dogradnju OŠ Borovje. Pored toga pripremamo još niz projekata izgradnje i dogradnje škola u kontekstu prelaska u jednosmjensku nastavu. O tim ćemo projektima informirati javnost tijekom jeseni, najavio je Juroš.

Nakon otvorenog vrtića u Gajnicama i na Žitnjaku se sutra otvara područni objekt Dječjeg vrtića Zrno, na čijem će otvorenju biti gradonačelnik i njegovi zamjenici.

– Grad nikada nije imao ovoliki broj otvorenih vrtića, rekao je Juroš, te dodao da su, što se vrtića tiče, završeni radovi na 7 dječjih vrtića (Kašina, Sesvete, Sesvetska Selnica, Odranski Obrež, Ivanja Reka, Gajnice, uključujući Žitnjak), a do kraja mjeseca bit će gotovi na još 2 (Studentski grad, Sesvetski Kraljevec).

U tijeku su radovi na još 5 objekata koji bi trebali biti završeni do kraja godine (Novi Retkovec, Trnava, Cerje, Sesvetska Sopnica, Sveta Klara).

– U drugoj fazi investicija u vrtiće fokusiramo se na zapad i Novi Zagreb, gdje pripremamo 15 projekata, 10 na zapadu i 5 u Novom Zagrebu. U zapadnim gradskim četvrtima planira se gradnja novih objekata vrtića DV Stenjevec, DV Jarun, DV Jankomir-Malešnica, DV Dubravica Karažnik i DV Staglišće, dogradnja DV Bajka (PO Humska), DV Grigora Viteza (PO Ožujska), DV Matije Gupca te prenamjena prizemlja objekta mjesne samouprave Društveni dom Gajevo u vrtić za tri skupine djece.

U Novom Zagrebu trenutno se gradi DV Sveta Klara, a sljedeći u izgradnju kreću DV Podbrežje, DV Lučko i DV Sloboština, dok će postojeći vrtić DV Remetinec biti proširen za 4 nove skupine djece, zaključio je pročelnik Juroš za Radio Sljeme.

Aktualno
Grad Zagreb