Gradska plinara ili Međimurje plin?

Herman: Zahvaljujući Tomaševiću GPZ Opskrba sad posluje na tržištu. Ako je danas cijena jeftinija ne znači da će to biti sutra

Zagrepčani imaju još manje od dva tjedna da odluče tko će biti njihov opskrbljivač plinom. Oni koji žele ostati s dosadašnjim opskrbljivačem, Gradskom plinarom Zagreb - Opskrbom, moraju do 23-eg ovog mjeseca s njima sklopiti ugovor, a oni koji ništa ne naprave automatski će biti prebačeni na Međimurje - plin, htjeli to ili ne
Zagreb: Mislav Herman i Mario Župan obratili se medijima Sanjin Strukic/PIXSELL

Na pitanje kako je moguće da je Gradska plinara sada ipak mogla ponuditi nižu cijenu plina, i to za 10 centi, odgovara gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Zato što, nakon što je GPZO izgubio taj natječaj za javnu opskrbu plinom krajem svibnja, u međuvremenu, nakon kraja svibnja je pratio cijene plina na međunarodnom tržištu i u jednom trenutku se ta cijena spustila i iskoristio je GPZO tu priliku, kupio povoljnije plin i na taj način sada, budući da je ta cijena plina naravno dio na koji se onda dodaje ova marža, koja je zapravo bila predmet natječaja u svibnju, zato može ponuditi nešto malo nižu cijenu od Međimurje plina u javnoj usluzi – obrazložio je gradonačelnik.

Gradski zastupnik HDZ-a Mislav Herman, pak, upozorava građane da budu oprezni.

– Gradonačelnik Tomašević i zagrebačka Plinara više nisu zajamčeni opskrbljivači koji nude zajamčenu cijenu, nego posluju na tržištu i ako je danas nešto jeftinije od cijene zajamčenog opskrbljivača, ne znači da će to biti sutra, prekosutra ili za mjesec dana – rekao je Herman.

Međimurje plin imat će službene urede gdje će se računi moći platiti bez naknade te se informirati o računima. Bit će, tvrde, uspostavljena i besplatna telefonska linija. Od prvog listopada svojim kupcima omogućit će i dostavu stanja brojila te praćenje potrošnje putem aplikacije.

Aktualno
Grad Zagreb