Donosimo recept

Uz ovo varivo najbolje ćete iskoristiti zdrave sezonske namirnice

Tržnice i vrtovi trenutno obiluju sezonskim povrćem poput tikvica, rajčica, kukuruza, mahuna i slično
sausage-1735153_1280

Varivo od povrća idealan je obrok za vruće ljetne dane jer je u tekućem obliku čime našem tijelu daje dodatnu dozu hidratacije. Osim toga, zbog mnoštva povrća, obiluje svim potrebnim nutrijentima.

Tržnice i vrtovi trenutno obiluju sezonskim povrćem poput tikvica, rajčica, kukuruza, mahuna i slično. S obzirom na to da je ovo povrće sada svježe, najbolje bi ga bilo konzumirati u narednim danima.

Kako bismo, u isto vrijeme, uspjeli konzumirati nekoliko vrsta povrća, idealno ih je ukomponirati u ukusno jelo. Kao najbolje rješenje za to, pokazalo se varivo od povrća koje će vas okrijepiti i pružiti potrebnu količinu vlakana, vitamina i drugih nutrijenata bez previše truda.

Varivo od povrća priprema se zaista brzo, a za njega možete iskoristiti bilo koje povrće koje trenutno imate i tako ga u potpunosti prilagoditi sebi. Ako, pak želite slijediti recept za varivo od povrća, donosimo ga u nastavku.

Recept za najbolje varivo od povrća

Sastojci:

– 1 glavica luka

– 2 češnja češnjaka

– 2 žlice maslaca

– 1 veći krumpir

– 2 mrkve

– 1 veća rajčica

– 1 manja tikvica

– 1 šaka mahuna

– 3 žlice kukuruza šećerca

– 400 ml povrtnog ili pilećeg temeljca

– 50 ml vrhnja za kuhanje

– 2 žlice parmezana

– sol i papar po ukusu

Priprema:

Luk i mrkvu nasjeckajte na kockice pa popržite na maslacu dok luk ne postane proziran i dodajte protisnuti češnjak pa kratko popržite.

Svemu tome dodajte prethodno oguljenu rajčicu koju ste nasjeckali na sitne komade. Miješajte otprilike pet minuta pa podlijte sa 100 ml temeljca.

Tikvicu i krumpir narežite na kocke veličine otprilike 1×1 centimetar pa ih, s mahunama i kukuruzom, dodajte u lonac.

Ulijte preostali temeljac, začinite po ukusu i ostavite da se kuha na laganoj vatri otprilike 30 minuta.

Potom dodajte vrhnje za kuhanje i parmezan, kuhajte još nekoliko minuta pa maknite s vatre, ostavite nakratko da se prohladi pa poslužite, prenosi N1.

Hrvatska
Zanimljivosti