Glasajte za RCK - Industrija 4.0

Projekt Zagrebačke županije među finalistima natječaja za najbolji EU projekt u Hrvatskoj

Uz vaš glas projekt Zagrebačke županije može postati najbolji EU projekt u Hrvatskoj
najbolji_eu_projekti_-_galerija.jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscale

Nakon što su predstavljeni svi finalisti natječaja za najbolji EU projekt u Hrvatskoj 2024. podignuta je i platforma preko koje svoj glas mogu dati i sami građani. Zagrebačka županija u finale je ušla s projektom Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0 u kategoriji „Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama“.

Podršku i svoj glas ovom županijskom projektu možete dati od 10. do 17. rujna na POVEZNICI. Potražite projekt pod nazivom Regionalni centar kompetentnosti Industrija 4.0, označite projekt i kliknite na ODABERI na dnu stranice.

Projekt vrijedan 15,5 milijuna eura financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda s nešto više od 6,5 milijuna eura, Europskog fonda za regionalni razvoj s gotovo četiri milijuna eura i Zagrebačke županije s oko pet milijuna eura, a obuhvatio je dogradnju srednjih strukovnih škola u Velikoj Gorici, Dugom Selu i Samoboru, uključujući nabavu opreme, edukaciju djelatnika te modernizaciju programa obrazovanja.

Inače, izbor za najbolji EU projekt petu godinu zaredom zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u želji da povećaju razinu osviještenosti građana o uspješnom korištenju EU sredstava te da promocijom najboljih projekata potaknu još efikasnije korištenje EU fondova.

Aktualno
Zagrebačka županija