Je li većina i dalje sigurna?

Bačić otkrio koliko imaju ruku u Hrvatskom saboru: Uvjeren sam da ćemo normalno funkcionirati

Stabilna većina projicira stabilnu Vladu, a bez toga nema uspjeha, poručio je ministar
Bačić posjetio Čakovec i dodijeli ugovore za izradu prostornih planova Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas se u Vukovaru sastao s gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Nakon potpisivanja ugovora, održali su konferenciju za medije na kojoj se Bačić, među ostalim, osvrnuo na to koliko Vlada trenutno ima ruku u Hrvatskom saboru.

– Vladajuća većina je sigurna i stabilna bez obzira na događanja u Domovinskom pokretu. Uvijek je tijekom mojih mandata bilo 76 ili 77 ruku i mi smo se s time znali nositi, rekao je Bačić i nadodao:

– Koliko znam nas je u ovom trenutku 78 i imamo čvrstu većinu s Domovinskim pokretom i uvjeren sam da ćemo s tim normalno funkcionirati. Bitno je da su tih 78 zastupnika čvrsti, pouzdani i odgovorni. Stabilna većina projicira stabilnu Vladu, a bez toga nema uspjeha, naveo je ministar, a prenosi N1.

Novi-stari predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava ovom prilikom komentirao je stanje u stranci, rekavši kako ima podršku većine.

– Naravno, onaj tko je izgubio ima se pravo ljutiti, no mi smo tu priču zaključili. Vrijeme izbora smo ciljali kada su godišnji izbori i mnogi su u relaksiranom stanju, a prije jeseni kada punim pogonom krećemo raditi. I HDZ je to učinio nešto prije nas. Sada smo homogeniji i spremni za nove izazove.

Aktualno
Hrvatska
Politika