Tri dana gastronomskih užitaka i zabave

FOTO U Vrbovcu otvoreni Kaj su jeli naši stari. Udruge žena i brojni ugostitelji nude sjajne delicije

Osim u gastronomskoj ponudi, posjetitelji kroz tri dana mogu uživati u brojnim zabavnim sadržajima koji će kulminirati koncertima Vojka V i Grše, Petra Graše i Željka Bebeka
DSC_6332

U Vrbovcu je u petak započela 43. po redu manifestacija “Kaj su jeli naši stari”. Razna starinska jela do nedjelje priprema 14 udruga žena i brojni ugostitelji. Osim u gastronomskoj ponudi, posjetitelji kroz tri dana mogu uživati u brojnim zabavnim sadržajima koji će kulminirati koncertima Vojka V i Grše, Petra Graše i Željka Bebeka.

-Danas svi mi Vrbovčani osjećamo ponos, jer ovu manifestaciju svi obožavamo. Na svakom koraku kuda prolazim vidim trud, i vidim da se taj trud isplati. Stvarno je sve lijepo i imamo svi zajedno na kaj biti ponosni- kazao je gradonačelnik Denis Kralj uz poruku;

-Idemo svi uživati i zabaviti se u ova tri dana, a mi Vrbovčani možemo biti ponosni na Kaj su jeli naši stari- zaključio je Kralj.

Zamjenik župana Zagrebačke županije i sam stanovnik Vrbovca Damir Tomljenović istaknuo je kako su ovakve manifestacije na ponos svima.

-Pamtim ovu manifestaciju od prvih dana i drago mi je što se Kaj su jeli naši stari vraća na stare slave, jer ovo sada je jedna respektabilna manifestacija u kojoj kroz tri dana možemo jesti domaća jela- kazao je Tomljenović, pohvalivši Turističku zajednicu koja je pripremila domaću priču na svakom koraku.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je potpredsjednici Hrvatskog sabora Sabini Glasovac, koja je Vrbovčanima poručila kako imaju na što biti ponosni.

-43 godine nisu malo i na tome vam treba čestitati, jer njegovati tako dugo ovu manifestaciju učinili ste da se možete pohvaliti ovako dugovječnom manifestacijom- naglasila je Glasovac.

Glavne namirnice ovogodišnje manifestacije su kobasice i špek, a u ponudi se između ostaloga mogu pronaći seljački grah, dimljene kobasice s restanim krumpirom, carsko meso i zapečeni grah, špek fileki, grah kaša s kobasicom i sarma s temfanim krumpirom. Tu su i mesna štruca, mahune s krumpirom, pileći ragu s njokima, faširanci s mahunama i krumpirom, kotlovina, pileći paprikaš, domaći ljevanci, lovački gulaš, kuhana šunka sa svježim sirom, svinjski kotleti i krpice sa zeljem te piletina s mlincima. Nezaobilazna je dakako vrbovečka pera koja je ljetos dobila europsku oznaku zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Događanja
Vrbovec