Odigrano je sedam utakmica pretkola

KUP NSZŽ: Ban Jelačić (B) izbacio Rugvica Savu, Pribić Gradiće

Uz Ban Jelačić i Pribić, prolazak dalje izborili su Vrbovec, Inker, Stupnik, Polet i Vatrogasac (Z)
456220514_810785454374672_2101332765942218633_n NK Pribić

U vikendu za nama na terenima Zagrebačke županije odigrano je sedam susreta pretkola Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Za senzacije su se pobrinuli Ban Jelačić (B) i Pribić koji su iz natjecanja izbacili četvrtoligaše Rugvica Savu i Gradiće.

Igrači Bana Jelačića u Banovu su nakon izvođenja jedanaesteraca od natjecanja oprostili favoriziranu Rugvica Savu. U regularnih 90. minuta rezultat je bio 1:1, a u lutriji jedanaesteraca dalje je prošla domaća momčad. Domaćini su poveli golom Boroše, a izjednačenje gostima donio je Mikulić.

Isti recept primijenila je i ekipa Pribića, koja je ugostila Gradiće. U regularnom vremenu rezultat je bio 2:2, a s(p)retniji u izvođenju udarac s bijele točke bili su domaći nogometaši, koji će se u nadolazećoj sezoni natjecati u Jedinstvenoj 1. ŽNL.

Od natjecanja se oprostio i prošlogodišnji polufinalist Naftaš Ivanić koji je na minu naletio na Zvrniku, gdje ih je dočekao Polet. Buševčani su uz dva gola Matušina i jednim Zagorca slavili s 3:1. Strijelac počasnog pogotka za goste iz Ivanić-Grada bio je Starčić.

Prolazak dalje izborio je i Vatrogasac koji je u Vezišću s 3:1 porazio Milka Trninu. Fešta je doveo domaću momčad u vodstvo, no gosti iz Zdenaca Brdovečkih uz dva gola Karaule i jednim Kulaša preokreću rezultat u svoju korist. Stupnik i Inker lako su se obračunali s Lonjom i Donjom Kupčinom. Golovima Piškora, Zelenike, Galića i Gudelja, Stupnik je s 4:0 slavio u Banovu kod Lonje, dok je Inker s 4:1 porazio Donju Kupčinu. Strijelac za domaće bio je Josip Stupljanec, dok su za Inker pogađali Kaurić, Vnučec, Lučak i A. Stupljanec koji je zatresao vlastitu mrežu.

Vrbovec je golovima Nikole Raka i Josipa Colarića s 2:0 u gostima porazio Sutlu Laduč.

Sport
Zagrebačka županija