Vrijeme danas

Za cijelu Hrvatsku izdan je meteoalarm zbog velikih vrućina, evo gdje će biti najviše temperature

Pretežno sunčano i vrlo vruće uz većinom slab vjetar
Prave ljetne vrućine u Dubrovniku, turisti preplavili stari grad Grgo Jelavic/PIXSELL

Temperature zraka uglavnom od 33 do 38 Celzijevih stupnjeva.

Za cijelu Hrvatsku izdan je meteoalarm kojim se upozorava na vrlo visoke temperature. Za obalno područje izdan je crveni, za Zagrebačku regiju narančasti, a za istok Hrvatske žuti meteoalarm, no u svim tim regijama prognozira se temperatura iznad 35 stupnjeva. Podsjetimo, žuti meteoalarm znači da je vrijeme potencijalno opasno, narančasti da je opasno, a crveni da je izuzetno opasno.

 

Biometeorološke prilike diljem zemlje bit će uglavnom nepovoljne. Iako će u kontinentalnoj Hrvatskoj noći biti ugodnije od onih na Jadranu, temperature zraka tijekom dana posvuda će biti vrlo visoke. Stoga mnogi mogu osjećati umor, manjak energije i radnog elana.

Svima, a posebno kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora i duljeg boravka na otvorenom u toplijem dijelu dana. Uz laganu prehranu, dovoljno tekućine i obaveznu zaštitu od UV zračenja, potrebno je primijeniti i ostale mjere zaštite od velikih vrućina, koje se mogu pronaći na mrežnim stranicama DHMZ-a u rubrici Upozorenje na toplinske valove te na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatska
Vremenska prognoza